УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ФЕРМЕНТОВАНИХ МЕДОВИХ НАПОЇВ

Автор(и)

  • В. Л. Прибильський Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • С. І. Олійник Національний університет харчових технологій, Ukraine

Ключові слова:

напої, ферментація, мед, вода, мінерали, фільтрування

Анотація

Показано актуальність удосконалення технології водопідготовки для виробництва ферментованих медових напоїв. Наведено результати досліджень попередньої обробки води мікропористими мінералами та встановлено, що суттєво покращуються органолептичні показники готових напоїв, зменшується їх окисновідновний потенціал. Застосування мікропористих мінералів дає змогу збільшити питомий об’єм підготовленої води при зменшенні питомих витрат на стадіях підготування і регенерування.

Посилання

Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства: Підруч. / С.В. Іванов, В.А. Домарецький, В.Л. Прибильський та ін.// За заг. ред. д-ра хім. наук, проф. С.В. Іванова. – К.: НУХТ, 2012. – 487 с.

Киселева Т.Ф. Формирование технологических и социально-значимых потребительских свойств напитков: теоретические и практические аспекты / Монография. – Кемерово: КемТИПП, 2006. – 270 с.

Хафизова С.Г. Совершенствование слабоалкогольных напитков на основе меда / С.Г. Хафизова, В.А. Помозова // Пиво и напитки. – 2013. – № 3. – С. 42-45.

Помозова В.А. Технология слабоалкогольных напитков: теоретические и практические аспекты / В.А. Помозова. – Кемерово, 2002. – 52 с.

Прибильський, В.Л. Розробка ефективних технологій біологічно активних ферментованих напоїв: автореф. дис. докт. техн. наук: 05.18.01 «Технологія продуктів бродіння» / Віталій Леонідович Прибильський; Нац. університет харч. техн. – К., 2004. – 40 с.

Васильева И.В. Разработка технологии кваса из высокоплотного медового сусла / И.В. Васильева, И.А. Еремина, В.А. Помозова // Техника и технология пищевых производств. – 2012. – № 2. – С. 19-

Вода – найважливіший компонент оздоровчого харчування: праці конф., Одеса / відп. ред. В.Т. Трощенко. – Одеса, 2010. – 178 с.

Oxidation-reduction potential (ORP)/REDOX, Application Bulletin, Myrol L. Company, 2007.

Рябчиков, Б.Е. Современная водоподготовка / Б.Е. Рябчиков. – М.: ДеЛи плюс, 2013. – 680 с.

ДСТУ 4497:2005 «Мед натуральний. Технічні умови» [Текст]. – Чин. 2004-01-01. – К.: Держспоживстандарт, 2003. – 10 с.

Державні санітарні правила і норми СанПіН 2.2.4-171-10 Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною (затверджено наказом МОЗ України 12.05.2010 № 400, зареєстровано Мінюстом України 01.07.2010 №452/17747).

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-04

Номер

Розділ

АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЗБЕРІГАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ І ГІДРОБІОНТІВ