УДОСКОНАЛЕНА ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ КИСЛОМОЛОЧНОГО ДЛЯ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ З ПОДОВЖЕНИМ ТЕРМІНОМ ЗБЕРІГАННЯ

Автор(и)

  • Ю. В. Назаренко Сумський національний аграрний університет, Ukraine

Ключові слова:

дитяче харчування, кисломолочний си, біотехнологія, ферментація, біфідота лактобактерії, показники якості

Анотація

В роботі наведена перевірка ефективності технологічних режимів удосконаленої технології виробництва кисломолочного сиру для дитячого харчування, з використанням заквашувальних композицій зі змішаних культур біфідобактерій та мезофільних молочнокислих лактококів, біфідогенних факторів та
пребіотиків.

Посилання

Градова, М.А. Недетский спрос на детское питание [Текст] // Переработка молока. – 2008. – № 12. – С. 31.

Малыгина, В.Д. Анализ рынка продуктов детского питания на молочной основе [Текст] / В.Д. Малыгина, Е.В. Булакова // Экономика пищевой промышленности. – 2009. – № 2. – С. 25-29.

Васенкова, И.В. Потребительский рынок молочной продукции [Текст] / Переработка молока. – 2010. – № 7. – С. 52-53.

Рязанова, О.А. Товароведение продуктов детского питания [Текст] / О.А. Рязанова, М.А. Николаева. – М.: Омега-Л, 2003.

Порембицкий, А.В. Детское питание по-украински [Текст] / А.В. Порембицкий // Обзор украинского рынка. – 2003. – № 11(63). – С. 71-76.

Белоус, А.С. Каким будет детское питание в Украине [Текст] / А.С. Белоус // Молочная промсть. – 2005. – № 3. – С. 16.

Градова, М.А. Недетский спрос на детское питание [Текст] // Переработка молока. – 2008. – № 12. – С. 31.

Бут, О. Н. Внимание – питание [Текст] // Мир продуктов. – 2008. – № 3. – С. 20-23.

Банникова, Л.А. и др. Микробиологические основы молочного производства: Справочник [Текст] / Л.А.Банникова, Н.С.Королёва, В.Ф.Семенихина; Под ред. Я.И.Костина. – М.: Агропромиздат, 1987.

Степаненко, П.П. Микробиология молока и молочных продуктов: Учебник для студ. ВУЗов [Текст] / Рек. Советом Учебно-методического объед. по образ. в области переработки сырья и прод. живот. происхожд. в кач. учеб. для студ. ВУЗов /. – М. – Сергиев Посад: ООО “Всё для Вас – Подмосковье”, 1999. – 415 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-06

Номер

Розділ

РОЗРОБКА ТА ОСВОЄННЯ М’ЯСНИХ І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ НОВИХ ВИДІВ