This is an outdated version published on . Read the most recent version.

Залучення фізично пасивних студентів до занятть фізичною культурою та спортом, як шлях формування здорового образу життя на прикладі студентів ХНУРЕ

Authors

  • О.К. Коноваленко
  • Н.В. Оршацька

DOI:

https://doi.org/10.15391/prrht.2020-5(1).14

Abstract

Мета: На прикладі ХНУРЕ продемонструвати, що залучення фізично пасивних студентів до занять фізичною культурою і спортом є шляхом до формування здорового способу життя. Матеріал і методи: Нами застосовувався Вивчений матеріал , який дає можливість скласти засновану на умовах характерологічних типів класифікацію фізично пасивних людей. Результати: у статті розкриваються причини появи фізичної пасивності у студентів, вказано шляхи залучення їх в активні заняття фізичною культурою і спортом на прикладі студентів ХНУРЕ. Висновки: спортивно-масова робота, що проводиться в ХНУРЕ, приносить, високі результати. Старі девізи «від масовості до майстерності» і «в здоровому тілі здоровий дух» не втратили свій сенс і дозволяють залучити до занять ФВ і спортом фізично пасивних студентів, що є одним із засобів досягнення кінцевої мети - виховання здорової нації.

Ключові слова: фізична пасивність, психолого-педагогічні аспекти, фізичне виховання у ЗВО, студентський спорт,  здоровий спосіб життя.

References

Перспективи, проблеми та наявні здобутки розвитку фізичної культури і спорту в Україні: Матеріали І Всеукраїнської електронної конференції “COLOR OF SCIENCE”, (Вінниця, 30 січня 2018 р.) / ред. А.А.Дяченко, В.В.Мельник. В.: ВДПУ, 2018. 273 с.

Актуальні питання вдосконалення системи фізичного виховання і спортивної роботи у вищій школі. Збірник наукових праць за матеріалами І науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Ужгород, 19-20 квітня 2018 року). Ужгород: в-во Бест-Принт, 2018. 123 с.

Актуальні проблеми фізичного виховання та спорту в сучасних умовах: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. Вид-во «Нова Ідеологія», Дніпро, 2017. 206 с.

Ільїн Е. П. Психологія спорту. СПб .: Пітер, 2018. 352 с: іл. (Серія «Майстри психології»).

Курамшин Ю.Ф. Теория и методика физической культуры. М.: Советский спорт, 2010. 320 с.

Issue

Section

Статті