Наукові основи застосування різних видів ВТО при переробці зерна

Autores/as

  • В. Т. Гулавський ДП « Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів », м . Новоукраїнка, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/.55/2014.32273

Palabras clave:

волого теплова обробка (ВТО), зерно, крупа, пластівці, технологія, режими

Resumen

У статті наведені дані про влаготепловой обробці (СОТ) зернових культур при комплексній переробці. Проведено аналіз найпоширеніших видів СОТ в практичних технологічних схемах діючих зерноперера бативает виробництв, на основі якого розроблена класифікація різних способів СОТ, з урахуванням обробки зерна нативной вологості (W = 10-15%), зерна малої вологості (W = 18-30%) , зерна у водному середовищі (W більше 30%). Проведена характеристика впливу на біохімічний комплекс зерна таких груп теплових процесів як: наявність нативной вологи в зерні, обмежено вологим середовищем, значної кількості вологи. Наведено результати досліджень вивчення впливу початкової вологості зерна ячменю і пшениці при ІЧ-обробці на вивільнення цукрів при ферментативному гідролізі крохмалю, ступеня декстринізації і вивільненні цукрів ячменю і пшениці, білковий комплекс і перетравність білка зерна. Вивчено вплив термообробки на вуглеводний склад зерна вівса. Проведено аналіз ступеня зміни основних біохімічних речовин в вівсяних пластівцях різних виробників. Представлені результати досліджень білкового комплексу, вмісту жиру і кислотного числа жиру вівсяного круп'яного продукту не вимагає варіння (НТВ). Розроблено режими автоклавування рисової; перлової і гречаної круп: тиск 0,12 МПа і тривалість 40, 60 і 30 хв. відповідно. Проведено дослідження з вивчення вуглеводного комплексу гречаної, перлової, кукурудзяної та пшеничної крупи після їх технологічної обробки. Запропоновано рекомендації щодо введення додатково до якісної посвідченню оформляти паспорт партії зерна минулого сушку. У паспорт вносити такі дані: вихідна і кінцева вологість зерна, температура нагріву зерна і тривалість сушіння, тип палива застосовується при сушінні, характеристика сушильного агента.

 

Biografía del autor/a

В. Т. Гулавський, ДП « Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів », м . Новоукраїнка

канд .  техн .  наук ,  директор

Publicado

2014-12-08

Número

Sección

Зерно: технологія та якість