ЧАС ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ У СИСТЕМІ КІБЕРЗАХИСТУ ДЕРЖАВИ

Автор(и)

  • Володимир Хорошко
  • Юлія Хохлачова
  • Наталія Вишневська

Анотація

У статті проведено аналіз літератури, який показує відсутність у теперішній час єдиного підходу до комплексного вирішення проблеми синтезу математичних моделей та алгоритмів визначення часу прийняття рішень у системі як захисту, так і кіберзахисту інформації. Також проаналізовано дослідження етапу щодо визначення допустимих термінів вирішення інформаційно залежних задач систем кіберзахисту інформації з урахуванням взаємозв’язків директивних термінів вирішення задач і завдання інформаційних залежностей між ними, визначено допустимі інтервали обробки та передачі інформації по мережі при забезпеченні функціонування систем кіберзахисту інформації. Наведено результати, які можуть бути використані при розробці ефективних алгоритмів визначення часу прийняття рішень на основі математичних моделей для систем підтримки прийняття рішень системою кіберзахисту інформації, а також для моделювання складних технічних систем та оцінки ефективності використання різних інформаційно-обчислювальних систем.

Ключові слова: кібербезпека, кіберзахист, кібератаки, система кіберзахисту, інформаційний захист, захист держави, кіберпростір, канали зв’язку.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-29

Як цитувати

Хорошко, В., Хохлачова, Ю., & Вишневська, Н. (2024). ЧАС ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ У СИСТЕМІ КІБЕРЗАХИСТУ ДЕРЖАВИ. Інформаційна безпека людини, суспільства, держави, (1-3 (34-36), 149–157. вилучено із https://journals.uran.ua/ispss/article/view/291612

Номер

Розділ

ФОРМИ, МЕТОДИ І ЗАСОБИ ВИЯВЛЕННЯ, ОЦІНЮВАННЯ І ПРОГНОЗУВАННЯ ЗАГРОЗ ІНФОРМАЦІЙНІЙ БЕЗПЕЦІ УКРАЇНИ