Використання спеціальних засобів для покращення силових показників у змагальній вправі станова тяга юних пауерліфтерів в підготовчому періоді

Автор(и)

  • Д. Г. Павленко Харківська державна академія фізичної культури, Україна
  • В. Ю. Джим Харківська державна академія фізичної культури, Україна
  • С. М. Котляр Харківська державна академія фізичної культури, Україна

Ключові слова:

силові здібності, замагальні вправи, експериментальна методика

Анотація

Анотація. Мета даної роботи полягає у використанні спеціальних засобів для покращення силових показників у змагальній вправі станова тяга юних пауерліфтерів 13-15 років в підготовчому періоді загально-підготовчому етапі.
Матеріали: у даному дослідженні брали участь юнаки віком 13-15 років. Результати даного дослідження показали, що автор пропонує експериментальну методику направлену на покращення силових показників в змагальній вправі станова тяга у пауерліфтингу. Таким чином, на основі проведеного дослідження, автором пропонується оптимальна методика для покращення силових результатів у змагальній вправі станова тяга.

Біографії авторів

Д. Г. Павленко, Харківська державна академія фізичної культури

аспірант 3 року навчання

В. Ю. Джим, Харківська державна академія фізичної культури

к.фіз.вих, доцент кафедри важкої атлетики та боксу, декан факультету підвищення кваліфікації, перепідготовки і заочного навчання

С. М. Котляр, Харківська державна академія фізичної культури

к.фіз.вих, професор кафедри зимових видів спорту, декан факультету циклічних видів спорту

Посилання

Асаулюк, І.О. Швидкісно-силова підготовка семиборок 12-14 років на етапі спеціалізованої базової підготовки. (Автореф. дис... канд. наук з фізичного виховання і спорту). Львів, Україна.

Виноградов, Г. П. (2009). Атлетизм: теория и методика тренировки : учеб. для вузов. Сов. спорт, Москва.

Дворкін , Л. С., & Слободян, А. П. (2005). Важка атлетика : підручник для вузів. Радянський спорт, Москва.

Единак, Г. А. (1992). Индивидуализация процесса развития двигательных качеств юношей 15-17 лет разных соматических типов на уроках физической культуры. (Автореф. дис. на соискание ученой степени канд. пед. наук). Москва, Российская федерация.

Жевага, С. (2001). «Методичні основи атлетичного тренування старших підлітків у сім’ї». Фізичне виховання в школі, № 5, 28-32.

Запорожанов, В. А., Кузьмин, А. И., & Дьяченко, В. Ф. (1993). «Система отбора (селекции) – важнейший фактор формирования резерва для олимпийской подготовки». Современный олимпийский спорт, №3, 136-138.

Капко, И. О., & Олешко, В. Г. (2003). «Индивидуальные и групповые морфофункциональные показатели спортсменов в пауэрлифтинге». Современный олимпийский спорт и спорт для всех: 7 Междунар. науч. конгресс: материалы конф., Т. 2, 62-63.

Максименко, А. М. (2001). Основы теории и методики физической культуры. 4-й филиал Воениздата, Москва.

Муравьев , В. Л. (2001). Жми лежа. Москва.

Олешко, В. Г. (2011). Підготовка спортсменів у силових видах спорту : навч. посіб. ДІА, Київ.

Стеценко, А. (1999). «Особливості побудови тренувального процесу на етапі передзмагальної підготовки з пауерліфтингу». Фізичне виховання в школі, № 2, 43-46.

Филин, В. П., & Фомин, Н. А. (1980). Основы юношеского спорта. Физкультура и спорт, Москва.

Шейко, Б. И. (2003). Пауэрлифтинг : настольная книга тренера. Спорт сервис, Москва.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-02-09