Спортивний відбір юних волейболістів для занять у ДЮСШ

Автор(и)

  • Тамара Петрівна Ляхова Харківська державна академія фізичної культури,
  • Кристина Немцева Харківська державна академія фізичної культури,

Ключові слова:

волейбол, прогнозування, спортивний відбір, юні волейболісти

Анотація

У сучасному волейболі шлях у великий спорт починається з пошуку та відбору найбільш обдарованих дітей, яким на протязі тривалого часу під силу великі навантаження та високі темпи спортивного удосконалення.

Посилання

Амалін, М. Є. (2010). Методика оцінки змагальної діяльності в спортивних іграх. Теорія і практика фізичної культури, 9, 19-20.

Баранецький, Г., Ковцун, В., Аблікова, А., & Намяк, В. (2014). Відбір дівчат віком 10-12 років для занять волейболом на основі дерматогліфіки та психологічних маркерів. Фізична активність, здоров’я і спорт, 2(16), 44-50.

Бриль, М. С. (1977). Спортивный отбор и ориентация. Смоленск :

СГИФК.

Бриль, М. С. (1980). Отбор в спортивных играх. М.: Физкультура и спорт.

Волков, В. М. (2003). Спортивный отбор. М.: Физкультура и спорт.

Платонов, В. Н. (1997). Общая теория подготовки спортсменов в олимпийском спорте. К.: Олимпийская литература.

Помещикова, І. П., & Афанасьєва, К. (2016). Ефективність процесу навчання технічним прийомам баскетболу на основі врахування індивідуальних можливостей дітей при наборі до секції. Основи побудови тренувального процесу в циклічних видах спорту: матеріали конференції, 102-106.

Чуча, Ю. И. (1996). Отбор и подготовкабаскетболистов: учеб.метод. пособие для студентов, преподавателей, тренеров. Харьков : ХХПИ.

Чуча, Ю. И. (2010). Прогназируем и выбираем. Проблемы и перспективы развития спортивных игр и единоборств в высших учебных заведениях: Сборник статей VI международной научной конфиренции, 102-104.

##submission.downloads##