Система відбору гирьовичок до складу національних збірних команд України з урахуванням специфіки підготовки висококваліфікованих спортсменок

Автор(и)

  • Л. В. Канунова старший викладач кафедри важкої атлетики та боксу, Україна

Ключові слова:

система, відбір, гирьовички, тренувальний процес, змагальний період, методика, макроцикл, перспективний план

Анотація

Анотація. Метою даної статті є обґрунтування методики застосування критеріїв перспективності та відбору найближчого резерву до збірної команди України з урахуванням розроблених модельних характеристик. Результати: В ході дослідження нами були вирішенні основні питання щодо якісного відбору до національних збірних команд України, було складено перспективний план підготовки до головного старту року з урахуванням специфіки та вимог які пред’являються до висококваліфікованих спортсменок-гирьовичок. Висновки: На основі проведеного дослідження автором пропонується оптимальна система відбору до національних збірних команд України з гирьового спорту.

Біографія автора

Л. В. Канунова, старший викладач кафедри важкої атлетики та боксу

Харківська державна академія фізичної культури

Посилання

Андрейчук, В. Я. (2007). Методичні основи гирьового спорту: навчальний посібник. Львів.

Галашко, О. І. (2013). Система відбору й прогнозування успішності спортивної діяльності у силових видах спорту (армспорт, гирьовий спорт): (автореф. дис. канд. наук з фіз. виховання та спорту). Харків, Україна.

Галашко, М. І., Півень, О. Б., Джим, В. Ю., & Канунова, Л. В. (2013). Теорія та методика обраного виду спорту (важка атлетика): навчальний посібник. ХДАФК. Харків.

Дворкин, Л. С. (2001). Силовые единоборства: атлетизм, культуризм, пауэрлифтинг, гиревой спорт. Феникс, Ростов-на-Дону.

Денисюк, А. И. (2004). Методика тренирования и способа востановления в гиревом спорте: учебное пособие для студентов. Витеб. гос. технол. ун-т, Витебск.

Жирнов, А. Н. (2003). Гиревой спорт: Методическое пособие. Изд-во ТВАИИ, Тамбов.

Платонов, В. Н. (2010). Спорт высших достижений и подготовка национальных команд к Олимпийским играм. Сов. спорт, Москва.

Сергієнко, Л. П. (2009). Спортивна генетика: Підручник для студентів вищих навчальних закладів фізичного виховання і спорту. Навчальна книга - Богдан, Тернопіль.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-02-08