Важливість збалансованого та раціонального харчування у підготовці боксерів
Ключові слова:
бокс, боксери, спортсмени, спорт, харчування, дієта, єдиноборства, підготовкаАнотація
Дана робота присвячена вивченню важливості збалансованого та раціонального харчування у підготовці спортсменів, які займаються боксом. Описано вплив харчування на спортивні досягнення та морфо-функціональні властивості спортсмена.
Посилання
Гаврилов, Ю.В. (2022). Оптимізація системи енергозабезпечення організму спортсменів ММА на етапі спеціалізованої базової підготовки засобами збалансованого харчування. Івано-Франківськ. http://ekhsuir.kspu.edu/123456789/16805
Горюк, П.І., & Гакман, А.В. (2018). Основи спортивного харчування: навчально-методичний посібник. Чернівецький нац. ун-т, Чернівці.
Іванов, О.М., & Петров, Д.В. (2020). Фізична підготовка кікбоксерів : навч. посібник. Вища освіта, Київ.
Киселевич, А., & Пазичук, О. (2009). Особливості забезпечення харчування спортсменів. Молода спортивна наука України, 1, 149-153.
Корзун, В.Н. (2003). Гігієна харчування : підручник. Видавничий центр КНТЕУ, Київ.
Мельніков, А., Шинкарук, В., & Гіщак, О. (2023). Швидкісно-силові здібності кікбоксерів та засоби їх розвитку. Молодий вчений, 12(124). DOI:10.32839/2304-5809/2023-12-124-17
Платонов, Н.В. (2004). Система підготовки спортсменів в олімпійському спорті. Загальна теорія та її практичні додатки: [навч. для студ. вищ. навч. завід. фіз. виховання та спорту. Олімпійська література, Київ.
Правильне харчування спортсменів енциклопедія. Електронний ресурс. Режим доступу. https://harchi.info/articles/osoblyvosti-harchuvannya-sportsmeniv
Станкевич, Л.Г., Земцова, І.І., & Хмельницька, Ю.К. (2019). Дієтологічний супровід підготовки спортсменів, тренуваних на витривалість, на передзмагальному етапі підготовки. Науковий часопис НПУ ім. М.П. Драгоманова, 3К(110)19, 229-234.
Томчук, І.С., & Томчук, Л.А. (2019а). Креативна методика розрахунку добових потреб спортсмена на основі раціонального харчування - розрахунковим методом. Науковий часопис НПУ ім. М.П. Драгоманова, 9 (117), 93-98.
Томчук, І.С., & Томчук, Л.А. (2019b). Меню-розкладка – це квінтесенція раціонального харчування в режимі дня для спортсменів різних кваліфікацій. Науковий часопис НПУ ім. М.П. Драгоманова, 8 (139), 101-106.
Філімонов, В.І., & Білінський, В.І. (2019). Особливості підготовки кваліфікованих кікбоксерів : метод. рекомендації. Світ, Львів.
Ципріян, Н.В., Велика, В.Г., & Яковенко В.І. (1999). Методика оцінки харчового статусу людини та адекватності індивідуального харчування: учбово-метод. посіб. Київ.