Атакуючі дії в арсеналі провідних діагональних гравців у волейболі

Автор(и)

Ключові слова:

волейбол, діагональний, змагальна діяльність, нападаючий удар, техніко-тактичні дії

Анотація

Традиційний волейбол, якому більше ста двадцяти років, в останні роки отримав назву класичного волейболу. Це зв’язано з тим, що в процесі розвитку волейболу виділився пляжний волейбол, який також став олімпійським видом спорту. В класичному волейболі за останні роки сталися значні зміни, які пов’язані як з природнім процесом його розвитку, так і з суттєвими змінами в правилах змагань. Все це привело к необхідності внесення корективів в зміст змагальної і тренувальної діяльності як найсильніших волейболістів світу так і вітчизняних спортсменів.

Біографії авторів

Тамара Ляхова, Харківська державна академія фізичної культури

старший викладач кафедри спортивних та   рухливих ігор

Максим Мерзлікін , Харківська державна академія фізичної культури

викладач кафедри спортивних та   рухливих ігор

Посилання

Ермаков, С.С. (2000). Техника ударов лучших волейболистов: уч. пособие. Харьков.

Демчишин, А.А., & Пилипчук, Б.С. (2001). Підготовка волейболістів. Київ. Здоров’я.

Дорошенко, Е.Ю., & Мельничук, Ю.В. (2014). Параметри ефективності техніко-тактичної діяльності кваліфікованих волейболістів. Теорія і методика фізичного виховання і спорту НУФВСУ, 2, 116-118.

Лісянський, В., Стрельникова, Є., & Ляхова, Т. (2007). Розрахунок модельних параметрів волейболістів різних амплуа. Слобожанський науково-спортивний вісник, 11, 109-113.

Мельник, А.Ю. (2019). Аналіз ефективності атакуючих дій гравців амплуа другого темпу в змаганнях жіночих студентських команд. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Серія 15, Вип. 8, (116) 19, 47-51.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-09