Розвиток фізичної культури серед юних дівчат у професійних училищах

Автор(и)

  • Владислав Пестерніков Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Україна https://orcid.org/0000-0002-1463-6099
  • Володимир Левків Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Україна https://orcid.org/0000-0002-5745-5749

Ключові слова:

фізична активність, здоровий спосіб життя, дівчата юнацького віку, фізична підготовка, професійні училища

Анотація

Ця робота досліджує методики та підходи до організації фізичної підготовки дівчат юнацького віку в професійних училищах. Аналізується вплив різних видів фізичних активностей на здоров'я та розвиток юних дівчат, а також розглядається роль освітніх установ у формуванні здорових життєвих навичок. Автори пропонують стратегії інтеграції фізичної культури у навчальний процес, враховуючи індивідуальні потреби та вікові особливості.

Біографії авторів

Владислав Пестерніков , Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

аспірант, кафедра спортивних та рекреаційних ігор

Володимир Левків , Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

кандидат наук.фіз.вих. та спорту, доцент кафедри спортивних та рекреаційних

Посилання

Саливон, О. (2021). Особливості фізичного розвитку та рухових порушень у школярів з порушенням зору. Роль фізичної культури і спорту в збереженні та зміцненні генофонду нації : мат-ли всеукр. наук.-практ. онлайн-конф., (м. Полтава, 15-16 квітня 2021 р.). Полтава : Сімон, 129–132.

Кравченко, А.І. (2011). Рухова активність як основа життєдіяльності сучасної людини. Сучасні проблеми фізичного виховання і спорту школярів і студентів України: матеріали ХІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених з міжнародною участю: у 2 т. Суми: Сум ДПУ ім. А.С. Макаренка, Т.2., 60–65.

Мудрий, І., Мартиненко, В., & Окопний, А. (2012). Професійна підготовка студентів у групах спортивного удосконалення з настільного тенісу : навч.-метод. посіб. Львів : ЛДУФК,. 64 с.

Суббота, Ю.В. (2007). Оздоровчі рухові програми самостійних занять фізичною культурою і спортом: навчальний посібник. К.: Кондор.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-02-09