Технічна реалізація апаратів з використанням процесу індукованого тепломасообміну

Auteurs-es

  • Micola Pogozhikh Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-0835-4896
  • Andrey Pak Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-3140-3657
  • Alina Pak Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61045, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-0311-9731
  • Maxim Zherebkin Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-8365-0495

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.103600

Mots-clés :

індукований тепломассообмін, термостат, колоїдне капілярно-пористе тіло, харчова сировина, реалізація

Résumé

Обґрунтовано перспективність пошуку «штучних» енерготехнологічних процесів. Відмічено індукований тепломасообмін як один із «штучних» енерготехнологічних процесів. Розроблено концептуальні рішення технічної реалізації апаратів з використанням процесу індукованого тепломасообміну для виконання таких технологічних операцій харчової промисловості: сушіння ; гідротермічна обробка; випарювання або згущення; ректифікація, переганяння або дистиляція; охолодження та термостатування

Bibliographies de l'auteur-e

Micola Pogozhikh, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор, завідуючий кафедри

Кафедра фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін

Andrey Pak, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра фізико-математичних та інженерно-технічних дисциплін

Alina Pak, Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету пров. Отакара Яроша, 8, м. Харків, Україна, 61045

Кандидат технічних наук, викладач

Кафедра товарознавства та експертизи якості товарів

Maxim Zherebkin, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, асистент

Кафедра холодильної і торговельної техніки та прикладної механіки

Références

Lysenko, L. V. (Ed.) (2000). Energotechnological processes. Problems and prospects. Moscow: MSTU them N. E. Bauman, 190.

Amerkhanov, R. A., Bessarab, A. S., Draganov, B. Kh., Rudobashta, S. P., Shishko, G. G.; Draganov, B. Kh. (Ed.) (2002). Teploenergeticheskiye ustanovki i sistemy sel'skogo khozyaystva. Moscow: Kolos-Press, 423.

Bykov, G. A., Bykova, O. G., Lupashevskaya, V. Yu. (2010). Sistemnyi analiz termodinamiki energotekhnologicheskikh protsessov teplovykh mashin. Energy saving. Power engineering. Energy audit, 12 (82), 37–42.

Grandy, W. T. Jr. (2008). Entropy and the Time Evolution of Macroscopic Systems. Oxford: Oxford University Press, 55–58. doi: 10.1093/acprof:oso/9780199546176.001.0001

Schmidt-Rohr, K. (2014). Expansion Work without the External Pressure and Thermodynamics in Terms of Quasistatic Irreversible Processes. Journal of Chemical Education, 91 (3), 402–409. doi: 10.1021/ed3008704

Natsionalnyy plan diy z vidnovlyuvanoyi enerhetyky na period do 2020 roku. State Agency for Energy Efficiency and Energy Saving of Ukraine. Available at: http://saee.gov.ua/sites/default/files/documents/Presentation_NAPRES_Norw_OCT_3_ukr.pdf

Saha, A., Lahiri, S., Jayannavar, A. M. (2009). Entropy production theorems and some consequences. Physical Review E, 80 (1), 1–10. doi: 10.1103/physreve.80.011117

Nagesha, N., Balachandra, P. (2006). Barriers to energy efficiency in small industry clusters: Multi-criteria-based prioritization using the analytic hierarchy process. Energy, 31 (12), 1969–1983. doi: 10.1016/j.energy.2005.07.002

Patterson, M. G. (1996). What is energy efficiency? Energy Policy, 24 (5), 377–390. doi: 10.1016/0301-4215(96)00017-1

Gillingham, K., Newell, R. G., Palmer, K. (2009). Energy Efficiency Economics and Policy. Annual Review of Resource Economics, 1 (1), 597–620. doi: 10.1146/annurev.resource.102308.124234

Pogozhikh, M., Pak, A. (2017). The development of an artificial energotechnological process with the induced heat and mass transfer. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1 (8 (85)), 50–57. doi: 10.15587/1729-4061.2017.91748

Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Czurkan, M. M. (2009). Drying of fruit and berry raw materials by the method of heat mixed transfer drying with artificial pore formation. Kharkiv: KSUFT, 102.

Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Pak, A. V. (2017). Kharakter protsesu INTMO za temperatury termostata bilshoyi za temperaturu kypinnya ridyny u yoho vnutrishnomu seredovyshchi. Kharkiv: KHDUKHT, 45–46.

Publié-e

2017-06-29

Numéro

Rubrique

Technical Sciences