Застосування біотехнології для створення структурованих харчових продуктів

Auteurs-es

  • Тетяна Іванівна Нікітчіна Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна 112, м. Одеса, Україна, 65039, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.39173

Mots-clés :

пектинові речовини, ступінь етерифікації, ферменти, рослинна сировина, студнеутворення, овочеве пюре

Résumé

Визначено вплив ферментативного комплексу рослинної сировини на фізико-хімічні властивості пектинових речовин та структуроутворювання плодоовочевої сировини. Досліджувалась активність ферментативних екстрактів з рослинної сировини за дією на яблучний пектин, та структуроутворюючі властивості овочевого пюре із додаванням ферментативно обробленого яблучного пектину. Одержано структурований продукт з посиленими функціональними властивостями.

Biographie de l'auteur-e

Тетяна Іванівна Нікітчіна, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук

Кафедра біотехнології, консервованих продуктів і напоїв

Références

Karpovich, N. S., Donchenko, L. V., Nelina, V. V. et. al. (1989). Pektin Production and application. Kiev: Crop, 88.

Krasnova, N. S. (1993). Pektin and his application in treatment-and-prophylactic food. Survey an inform. Kishinev: MoldNIITJ, 21.

Aymukhamedova, M. B. (1998). Ways of receiving pectinaceous substances Pishch. prom-st., 5, 19–20.

Thom, D. G. (1982). Interaction associations of alginate and pectins. Progr. Food Nutr. Sci., 6, 97–108.

Pleshkov, B. P. (1985). Praktikum on biochemistry of plants. Moscow, USSR. Agropromizdat, 223–225.

Ermakov, A. I. (1987). Methods of biochemical research of plants. Moscow, USSR. VO Agropromizdat, 430.

Renard, C. M. G. C., Voragen, A. G. J., Thibault, J.-F., Pilnik, W. (1991). Studies on apple protopectin: structural studies on enzymatieally extracted pectin. Carbohydrate Polymers, 16 (2), 137–154. doi: 10.1016/0144-8617(91)90099-x

Matora, A. V., Korshunova, V. E., Shkodina, O. G., Zhemerichkin, D. A., Ptitchkina, N. M., Morris, E. R. (1995). The application of bacterial enzymes for extraction of pectin from pumpkin and sugar beet. Food Hydrocolloids, 9 (1), 43–46. doi: 10.1016/s0268-005x(09)80192-6

Solovyov, E. I. (1995). Laboratorny control of canning, drying of vegetables and food concentrate production. Moscow: Prod. Standards, 430.

Naymulina, E. G., Zayko, G. M (2001). Technology of fruit and vegetable sauces with use of whey and pectin. News higher education institutions. The food technology, 1, 32–33.

Publié-e

2015-03-24

Numéro

Rubrique

Technical Sciences