Удосконалення якості лікувального харчування військовослужбовців у стаціонарних і польових умовах

Auteurs-es

  • Lydia Tovma Національна академія Національної гвардії України майдан Захисників України, 3, м. Харків, Україна, 61001, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-6864-7159

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.91786

Mots-clés :

лікувальне харчування, військовослужбовці, дієта, лікування, стаціонарні умови, польові умови, якість

Résumé

У статті проаналізовано сучасний стан лікувального харчування військових. Обґрунтовано основні складові, від яких залежить рівень харчування військовослужбовців, що знаходяться на лікуванні у воєнно-медичних закладах. На основі аналізу вимог до раціонального харчування людини та сучасного стану лікувального харчування військових Збройних Сил України у статті запропоновано рекомендації стосовно удосконалення якості лікувального харчування військовослужбовців у стаціонарних і польових умовах

Biographie de l'auteur-e

Lydia Tovma, Національна академія Національної гвардії України майдан Захисників України, 3, м. Харків, Україна, 61001

Кандидат технічних наук, старший викладач

Кафедра тилового забезпечення

 

Références

Deputat, Yu. M. (2010). Gigienichne obgruntuvannya korektsiyi zagalnoviyskovogo dobovogo ratsionu harchuvannya viyskovosluzhbovtsiv strokovoyi sluzhbi Zbroynih Sil Ukrayini. Kyiv, 19.

Normi harchuvannya viyskovosluzhbovtsiv Zbroynih Sil ta inshih viyskovih formuvan (2002). Kabinet Ministriv Ukrai'ny, No. 426. Available at: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/426-2002-%D0%BF

Osnovi viyskovoyi gigieni. Sanitarniy naglyad i medichniy kontrol za harchuvannyam viysk (2013). Meditsina. Osobista gigiena. Available at: http://www.sitesforyou.tk/chastin.html

Rusakov, V. (2014). Kollektivnyie i individualnyie payki voennosluzhaschih VS SShA. Zarubezhnoe voennoe obozrenie, 3, 29–35.

Pritulska, N., Motuzka, Yu. (2014). Tovaroznavchi zasadi pozitsionuvannya produktiv dlya enteralnogo harchuvannya. Tovari i rinki, 2, 53–61.

Funktsionalnyie produktyi: tendentsii i perspektivyi (2015). Produktyi & ingredientyi, 3, 8–9.

Pischevaya tsennost, himicheskiy sostav i kaloriynost. Intelmeal. Available at: http://www.intelmeal.ru/nutrition/foodinfo-buckwheat.php

Nutrition Science and Food Standards for Military Operations (Nutrition et normes d’alimentation pour les opérations militaires) (2010). Final Report of RTO Task Group, 286. Available at: http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.161.7433&rep=rep1&type=pdf

Meydani, S. N., Eksir, F. (2005). Optimization of immune function in military personnel. Nutrient composition of rations for short-term, highintensity combat operations. Washington: National Academies, 9, 330–335.

Milman, N. (2011). Anemia—still a major health problem in many parts of the world! Annals of Hematology, 90 (4), 369–377. doi: 10.1007/s00277-010-1144-5

Publié-e

2017-02-28

Numéro

Rubrique

Military