Удосконалення якості лікувального харчування військовослужбовців у стаціонарних і польових умовах
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.91786Ключові слова:
лікувальне харчування, військовослужбовці, дієта, лікування, стаціонарні умови, польові умови, якістьАнотація
У статті проаналізовано сучасний стан лікувального харчування військових. Обґрунтовано основні складові, від яких залежить рівень харчування військовослужбовців, що знаходяться на лікуванні у воєнно-медичних закладах. На основі аналізу вимог до раціонального харчування людини та сучасного стану лікувального харчування військових Збройних Сил України у статті запропоновано рекомендації стосовно удосконалення якості лікувального харчування військовослужбовців у стаціонарних і польових умовах
Посилання
Deputat, Yu. M. (2010). Gigienichne obgruntuvannya korektsiyi zagalnoviyskovogo dobovogo ratsionu harchuvannya viyskovosluzhbovtsiv strokovoyi sluzhbi Zbroynih Sil Ukrayini. Kyiv, 19.
Normi harchuvannya viyskovosluzhbovtsiv Zbroynih Sil ta inshih viyskovih formuvan (2002). Kabinet Ministriv Ukrai'ny, No. 426. Available at: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/426-2002-%D0%BF
Osnovi viyskovoyi gigieni. Sanitarniy naglyad i medichniy kontrol za harchuvannyam viysk (2013). Meditsina. Osobista gigiena. Available at: http://www.sitesforyou.tk/chastin.html
Rusakov, V. (2014). Kollektivnyie i individualnyie payki voennosluzhaschih VS SShA. Zarubezhnoe voennoe obozrenie, 3, 29–35.
Pritulska, N., Motuzka, Yu. (2014). Tovaroznavchi zasadi pozitsionuvannya produktiv dlya enteralnogo harchuvannya. Tovari i rinki, 2, 53–61.
Funktsionalnyie produktyi: tendentsii i perspektivyi (2015). Produktyi & ingredientyi, 3, 8–9.
Pischevaya tsennost, himicheskiy sostav i kaloriynost. Intelmeal. Available at: http://www.intelmeal.ru/nutrition/foodinfo-buckwheat.php
Nutrition Science and Food Standards for Military Operations (Nutrition et normes d’alimentation pour les opérations militaires) (2010). Final Report of RTO Task Group, 286. Available at: http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.161.7433&rep=rep1&type=pdf
Meydani, S. N., Eksir, F. (2005). Optimization of immune function in military personnel. Nutrient composition of rations for short-term, highintensity combat operations. Washington: National Academies, 9, 330–335.
Milman, N. (2011). Anemia—still a major health problem in many parts of the world! Annals of Hematology, 90 (4), 369–377. doi: 10.1007/s00277-010-1144-5
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Лідія Федорівна Товма
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.