Математичне моделювання поліфенольної добавки з виноградного насіння для м’ясних продуктів

Авторы

  • Інна Олександрівна Літвінова Одесская национальная академия пищевых технологий ул. Канатная, 112, г. Одесса, Украина, 65039, Ukraine
  • Георгій Миколаєвич Станкевич Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Ukraine
  • Оксана Миколаївна Савінок Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039,

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.47202

Ключевые слова:

математичне моделювання, багатофакторний експеримент, оптимізація, комплексна добавка, антиокиснювач, поліфенольні сполуки

Аннотация

В статті визначені оптимальні параметри отримання поліфенольної добавки з виноградного насіння антиокиснювального призначення – «Мальтовин» методом математичного планування багатофакторних експериментів. Дослідження проводились відповідно до матриці D-оптимального квадратичного плану експериментів. Отримані результати процесу мікрохвильового екстрагування фенольних сполук з максимальною антиокиснювальною активністю. Встановлено, що вибрана модель забезпечує виявлення сукупності значень, які мінімізують відхилення розрахункових та експериментальних даних

Биографии авторов

Інна Олександрівна Літвінова, Одесская национальная академия пищевых технологий ул. Канатная, 112, г. Одесса, Украина, 65039

Аспирант

Кафедра технологии мяса, рыбы и морепродуктов

Георгій Миколаєвич Станкевич, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Доктор технічних наук, професор

Кафедра технології зберігання зерна

Оксана Миколаївна Савінок, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів 

Библиографические ссылки

Denisovich, Y. Y., Furrow, A. V., Mandro, N. M. (2012). Development of technology-enriched meat products functional orientation: Bulletin of the Altai State Agrarian University, 92 (6), 83–87.

Zolotokopova, S. V., Protalinskiy, O. M., Luchsheva, I. S. (2011). Mathematical modeling of multicomponent formulations new products from low-value fish species: Herald ASTU. Ser.: Fisheries., 1, 110–115.

Tsibizova, M. E., Kilmann, A. A. (2013). The concept of a balanced diet and designing functional products of aquatic organisms: Herald ASTU. Ser.: Fisheries, 26 (3), 173–178.

Maksimov, I. V. (2013). Development of functional meat products with complex prebiotic supplements sorption orientation: The young scientist, 10, 251–256.

Hartman, К., Letsky, Е., Schaefer, B. (1977). Planning for the experiment in the study of processes. Moscow.: Mir., 655.

Ostapchuk, N. V., Kaminsky, V. D., Stankevich, G. N., et. al (1992). Mathematical planning processes of food production: Sat. tasks: Proc. Benefit. K.: High school., 175.

Savіnok, O. M., Lіtvіnova, І. O., Burdo, О. G., Каpetula, S. М. (2013). Pat. 79379 UA, МPК 51 С 11 В 1/10 (2006.01). Method of obsession the extract from grape seeds – applicant and patent holder Odessa national academy of food technologies. – № 201210165; appl. 27.08.2012; publ. 25.04.2013, Bull., 8.

Опубликован

2015-07-26

Выпуск

Раздел

Технические науки