Поживна та біологічна цінність м’яса перепелів за використання комбікормів з різними рівнями протеїну
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2014.27940Ключові слова:
забій, м’ясо, перепели, комбікорм, протеїн, амінокислоти, обмінна енергія, живлення, норми годівлі, жирАнотація
Стаття присвячена аналізу м’ясних якостей перепелів під впливом згодовування комбікормів із різною протеїновою цінністю. Установлено характер зв’язку між рівнями протеїнового живлення перепелів та показниками забою і хімічного складу грудних м’язів.
Посилання
1. Fysynyn, V. (2006). Sovremennaya tendencyya razvytyya rossyjskogo ymy`rovogo ptycevodstva. Efektyvne ptaxivnycztvo, 11, 8–12.
2. Pryshutkyna, S. (2006). Populyarnost produkcy y rastet. Ptycevodstvo, 10, 11–16.
3. Antypova, L., Polyanskyx, S. V., Sokolov, A. V. Funkcyonalne produkt y z myasa perepelov y krolykov. Myasne texnologyy. Available at : http://www.meatbranch.com/publ/view/331.html
4. Gonzalez, V. A., Rojas, G. E., Aguilera, A. E., Flores-Peinado, S. C., Lemus-Flores, C., Olmos-Hernandez, A., Mota-Rojas, D. (2007). Effect of heat stress during transport and rest before slaughter on the metabolic profile, blood gases and meat quality of quail. International Journal of Poultry Science, 6 (6), 397–402. http://dx.doi.org/10.3923/ijps.2007.397.402
5. Sarica, S., Corduk, M., Kilinc, K. (2005). The effect of dietary L-carnitine supplementation on growth performance, carcass traits, and composition of edible meat in Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Journal of Applied Poultry Research, 14 (4), 709–715. http://dx.doi.org/10.1093/japr/14.4.709
6. Parizadian, B., Shams Shargh, M., Zerehdarah, S. (2011). Study the effects of different levels of energy and L-carnitine on meat quality and serum lipids of Japanese quail. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 6 (9), 944–952. http://dx.doi.org/10.3923/ajava.2011.944.952
7. Maiorano, G., Knaga, S., Witkowski, A., Cianciullo, D., Bednarczyk, M. (2011). Cholesterol content and intramuscular collagen properties of pectoralis superficialis muscle of quail from different genetic groups. Poultry Science, 90 (7), 1620–1626. http://dx.doi.org/10.3382/ps.2010-01190
8. Varygyna, E. (2009). Energo-amynokyslotnoe pytanye perepelov myasnogo napravlenyya produktyvnosty`. Moscow, 216.
9. Ibatullin, I. I., Otchenashko, V. V., Slobodyanyuk, N. M. (2006). Naukovo-praktychni rekomendaciyi z godivli perepeliv. Kiev: NAU, 44.
10. Sychov, M., Slobodyanyuk, N. (2010). Biologichna efektyvnist m'yasa ta pechinky m'yasnyx perepeliv za riznyx dzherel zhyru v kombikormi. Prodovolcha industriya APK, 5-6, 30–33.
11. El-Denqawy, R., Nassar, A. M. (2001). Investigation on the nutritive value and microbiological quality of wild quail carcasses. Die Nahrung, 45 (1), 50–54. http://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20010101)45:1<50::aid-food50>3.0.co;2-j##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Natalia Slobodyanyuk
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.