Поживна та біологічна цінність м’яса перепелів за використання комбікормів з різними рівнями протеїну

Автор(и)

  • Natalia Slobodyanyuk Національний університет біоресурсів і природокористування України Київ, вул. Генерала Родимцева, 19, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2014.27940

Ключові слова:

забій, м’ясо, перепели, комбікорм, протеїн, амінокислоти, обмінна енергія, живлення, норми годівлі, жир

Анотація

Стаття присвячена аналізу м’ясних якостей перепелів під впливом згодовування комбікормів із різною протеїновою цінністю. Установлено характер зв’язку між рівнями протеїнового живлення перепелів та показниками забою і хімічного складу грудних м’язів.

Біографія автора

Natalia Slobodyanyuk, Національний університет біоресурсів і природокористування України Київ, вул. Генерала Родимцева, 19

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент

Кафедра технології м’ясних, рибних та морепродуктів

Посилання

1. Fysynyn, V. (2006). Sovremennaya tendencyya razvytyya rossyjskogo ymy`rovogo ptycevodstva. Efektyvne ptaxivnycztvo, 11, 8–12.

2. Pryshutkyna, S. (2006). Populyarnost produkcy y rastet. Ptycevodstvo, 10, 11–16.

3. Antypova, L., Polyanskyx, S. V., Sokolov, A. V. Funkcyonalne produkt y z myasa perepelov y krolykov. Myasne texnologyy. Available at : http://www.meatbranch.com/publ/view/331.html

4. Gonzalez, V. A., Rojas, G. E., Aguilera, A. E., Flores-Peinado, S. C., Lemus-Flores, C., Olmos-Hernandez, A., Mota-Rojas, D. (2007). Effect of heat stress during transport and rest before slaughter on the metabolic profile, blood gases and meat quality of quail. International Journal of Poultry Science, 6 (6), 397–402. http://dx.doi.org/10.3923/ijps.2007.397.402

5. Sarica, S., Corduk, M., Kilinc, K. (2005). The effect of dietary L-carnitine supplementation on growth performance, carcass traits, and composition of edible meat in Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Journal of Applied Poultry Research, 14 (4), 709–715. http://dx.doi.org/10.1093/japr/14.4.709

6. Parizadian, B., Shams Shargh, M., Zerehdarah, S. (2011). Study the effects of different levels of energy and L-carnitine on meat quality and serum lipids of Japanese quail. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 6 (9), 944–952. http://dx.doi.org/10.3923/ajava.2011.944.952

7. Maiorano, G., Knaga, S., Witkowski, A., Cianciullo, D., Bednarczyk, M. (2011). Cholesterol content and intramuscular collagen properties of pectoralis superficialis muscle of quail from different genetic groups. Poultry Science, 90 (7), 1620–1626. http://dx.doi.org/10.3382/ps.2010-01190

8. Varygyna, E. (2009). Energo-amynokyslotnoe pytanye perepelov myasnogo napravlenyya produktyvnosty`. Moscow, 216.

9. Ibatullin, I. I., Otchenashko, V. V., Slobodyanyuk, N. M. (2006). Naukovo-praktychni rekomendaciyi z godivli perepeliv. Kiev: NAU, 44.

10. Sychov, M., Slobodyanyuk, N. (2010). Biologichna efektyvnist m'yasa ta pechinky m'yasnyx perepeliv za riznyx dzherel zhyru v kombikormi. Prodovolcha industriya APK, 5-6, 30–33.

11. El-Denqawy, R., Nassar, A. M. (2001). Investigation on the nutritive value and microbiological quality of wild quail carcasses. Die Nahrung, 45 (1), 50–54. http://dx.doi.org/10.1002/1521-3803(20010101)45:1<50::aid-food50>3.0.co;2-j

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-13

Номер

Розділ

Сільськогосподарські науки