Дослідження впливу добавок гідробіонтів на розмноження дріжджових клітин у тісті
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.86047Ключові слова:
тісто, гідробіонти, водорості, дріжджі, гідролізат, хліб, борошно, харчова цінністьАнотація
Наведено аналіз результатів дослідження впливу різних кількостей добавок гідробіонтів на розмноження дріжджових клітин. Виявлено позитивний вплив на процес розмноження дріжджових клітин добавок гідробіонтів рослинного і тваринного походження в кількостях, які були досліджені. Обґрунтовано вплив хімічного складу добавок з гідробіонтів на процес розмноження дріжджових клітин
Посилання
Moore, T. R. (2016). Breads. Reference Module in Food Science. doi: 10.1016/b978-0-08-100596-5.00116-5
Van Steertegem, B., Pareyt, B., Brijs, K., Delcour, J. A. (2014). The role of gluten proteins in production and quality of a yeast leavened sugar and fat rich wheat based food model system. Food Research International, 62, 991–997. doi: 10.1016/j.foodres.2014.05.001
Jayaram, V. B., Cuyvers, S., Verstrepen, K. J., Delcour, J. A., Courtin, C. M. (2014). Succinic acid in levels produced by yeast (Saccharomyces cerevisiae) during fermentation strongly impacts wheat bread dough properties. Food Chemistry, 151, 421–428. doi: 10.1016/j.foodchem.2013.11.025
Dejnychenko, G. V., Kramarenko, D. P., Girenko, N. I. (2015). Doslidzhennja vplyvu gidrolizatu z moljuskiv na zminu kyslotnosti zhytn'oi' zakvasky [The study of the influence of hydrolyzate of molluscs on the change in the acidity of the rye sourdough]. Rozvytok harchovyh vyrobnyctv, restorannogo ta gotel'nogo gospodarstva i torgivli: problemy, perspektyvy, efektyvnist. Kharkiv: HDUHT, 68–69.
Cauvain, S. P. (2016). Bread: Breadmaking Processes. Encyclopedia of Food and Health, 478–483. doi: 10.1016/b978-0-12-384947-2.00087-8
Drobot, B. I., Sytnyk, I. P., Korzun, V. N. (2000). Hlib z dodannjam vodorostej [Bread with added seaweed]. Zerno i hlib, 4, 24–25.
Erohyn, V. E. (2005). Byologychesky aktyvniye veshhestva chernomorskyh mydyj. Nekotoriye danniye o hymycheskom sostave [Biologically active substances of the black sea mussels. Some data on the chemical composition]. Morski byotehnichni systemy, 3, 37–46.
Korzun, V. N., Reus, M. A. (2000). Jakist strav z vykorystannjam zostery [The quality of food with the use of an eelgrass]. Strategija rozvytku turistychnoi' industrii' ta gromads'kogo harchuvannja. Kyiv, 434.
Klimova, E. V. (2015). Issledovanie himicheskogo sostava rjaski maloj (Lémna mínor) i perspektivy ispol'zovanija v pishhevoj promyshlennosti [The study of the chemical composition of duckweed (Lémna mínor) and prospects for use in the food industry]. Tehnologija i tovarovedenie innovacionnyh pishhevyh produktov, 6 (35), 3–7.
Sharan, L. O. (2006). Obg'runtuvannja ta rozrobka racional'noi' tehnologii' joduvannja hlibobulochnyh vyrobiv [Substantiation and development of rational technology of iodization of bakery products]. Kyiv, 20.
Kramarenko, D. P. (2007). Tehnologija molochno-bilkovyh farshiv z vykorystannjam jodovmisnoi' vodorostevoi' dobavky [Technology milk protein of minced fish with the use of iodine-containing supplements vedomostia]. Kharkov, 205.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Дмитро Павлович Крамаренко, Володимир Васильович Дуб
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.