Дослідження впливу добавок гідробіонтів на розмноження дріжджових клітин у тісті
DOI :
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.86047Mots-clés :
тісто, гідробіонти, водорості, дріжджі, гідролізат, хліб, борошно, харчова цінністьRésumé
Наведено аналіз результатів дослідження впливу різних кількостей добавок гідробіонтів на розмноження дріжджових клітин. Виявлено позитивний вплив на процес розмноження дріжджових клітин добавок гідробіонтів рослинного і тваринного походження в кількостях, які були досліджені. Обґрунтовано вплив хімічного складу добавок з гідробіонтів на процес розмноження дріжджових клітин
Références
Moore, T. R. (2016). Breads. Reference Module in Food Science. doi: 10.1016/b978-0-08-100596-5.00116-5
Van Steertegem, B., Pareyt, B., Brijs, K., Delcour, J. A. (2014). The role of gluten proteins in production and quality of a yeast leavened sugar and fat rich wheat based food model system. Food Research International, 62, 991–997. doi: 10.1016/j.foodres.2014.05.001
Jayaram, V. B., Cuyvers, S., Verstrepen, K. J., Delcour, J. A., Courtin, C. M. (2014). Succinic acid in levels produced by yeast (Saccharomyces cerevisiae) during fermentation strongly impacts wheat bread dough properties. Food Chemistry, 151, 421–428. doi: 10.1016/j.foodchem.2013.11.025
Dejnychenko, G. V., Kramarenko, D. P., Girenko, N. I. (2015). Doslidzhennja vplyvu gidrolizatu z moljuskiv na zminu kyslotnosti zhytn'oi' zakvasky [The study of the influence of hydrolyzate of molluscs on the change in the acidity of the rye sourdough]. Rozvytok harchovyh vyrobnyctv, restorannogo ta gotel'nogo gospodarstva i torgivli: problemy, perspektyvy, efektyvnist. Kharkiv: HDUHT, 68–69.
Cauvain, S. P. (2016). Bread: Breadmaking Processes. Encyclopedia of Food and Health, 478–483. doi: 10.1016/b978-0-12-384947-2.00087-8
Drobot, B. I., Sytnyk, I. P., Korzun, V. N. (2000). Hlib z dodannjam vodorostej [Bread with added seaweed]. Zerno i hlib, 4, 24–25.
Erohyn, V. E. (2005). Byologychesky aktyvniye veshhestva chernomorskyh mydyj. Nekotoriye danniye o hymycheskom sostave [Biologically active substances of the black sea mussels. Some data on the chemical composition]. Morski byotehnichni systemy, 3, 37–46.
Korzun, V. N., Reus, M. A. (2000). Jakist strav z vykorystannjam zostery [The quality of food with the use of an eelgrass]. Strategija rozvytku turistychnoi' industrii' ta gromads'kogo harchuvannja. Kyiv, 434.
Klimova, E. V. (2015). Issledovanie himicheskogo sostava rjaski maloj (Lémna mínor) i perspektivy ispol'zovanija v pishhevoj promyshlennosti [The study of the chemical composition of duckweed (Lémna mínor) and prospects for use in the food industry]. Tehnologija i tovarovedenie innovacionnyh pishhevyh produktov, 6 (35), 3–7.
Sharan, L. O. (2006). Obg'runtuvannja ta rozrobka racional'noi' tehnologii' joduvannja hlibobulochnyh vyrobiv [Substantiation and development of rational technology of iodization of bakery products]. Kyiv, 20.
Kramarenko, D. P. (2007). Tehnologija molochno-bilkovyh farshiv z vykorystannjam jodovmisnoi' vodorostevoi' dobavky [Technology milk protein of minced fish with the use of iodine-containing supplements vedomostia]. Kharkov, 205.
Téléchargements
Publié-e
Numéro
Rubrique
Licence
(c) Tous droits réservés Дмитро Павлович Крамаренко, Володимир Васильович Дуб 2016
Cette œuvre est sous licence Creative Commons Attribution 4.0 International.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.