ОБҐРУНТУВАННЯ РЕЦЕПТУР ДІЄТИЧНИХ НАПОЇВ НА ОСНОВІ СИРОВАТКИ

Автор(и)

  • О. Б. Чабанова Одеська національна академія харчових технологій, Україна
  • С. І. Вікуль Одеська національна академія харчових технологій, Україна
  • С. М. Бондар Одеська національна академія харчових технологій, Україна
  • О. Ф. Нєдова Одеська національна академія харчових технологій, Україна

Ключові слова:

сироватка, рослинні компоненти, біологічна активність

Анотація

У роботі обґрунтовано раціональні співвідношення інгредієнтів у напоях на основі сироватки; отримано експериментальні дані щодо впливу рослинних інгредієнтів на біологічну активність напоїв на основі молочної сироватки; розроблено рецептури нових дієтичних напоїв на основі сироватки.

Посилання

Блинникова О.М. Товароведение и экспертиза вкусовых товаров: Учебное пособие. – Мичуринск: Изд. МичГАУ, 2007. – 234 с.

Кородецкий А. Стевия – шаг в бессмертие. – СПб.: Издательский дом «Питер», 2005. – 19 с.

Самченко О.Н, Чижикова О.Г. Использование пряностей семейства Имбирные в качестве источника биологических активных веществ в изделиях из муки /Вестник ТГЭУ. – 2008. – №4. – С.67–72.

Товароведение и переработка лекарственно-технического сырья в БАД: Учебное пособие / Р.Ю. Павлюк, В.В. Погарская, В.В. Яницкий, Сати Ясин Ахмед Аль Далаин; Харьк. гос. ун–т питания и торговли; Госуд. департамент продовольствия Минагропром Укр. – Харьков; Киев, 2003. – 306 с.: ил. 37, табл. 7. Библиогр.: 14 наим.

Токаев, Э.С. Обзор современного рынка функциональных напитков /Э.С. Токаев, Е.Н. Баженова// Пиво и напитки. – 2007. – № 4. – С. 4–8.

Топинамбур – биоэнергетическая культура XXI века. – Киев-Иркутск, 1990.

Храмцов А.Г., Василисин С.В. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. – Т. 5: Продукты из обезжиренного молока, пахты и молочной сыворотки. – СПб.: ГИОРД,

– 576 с.

Чекман И.С., Липкан Г.Н. Растительные лекарственные средства. – Киев: «Колос», «ИТЭМ», 1993. –384 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-04-06

Номер

Розділ

РОЗРОБКА ТА ОСВОЄННЯ М’ЯСНИХ І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ НОВИХ ВИДІВ