ОСОБЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ ПРОМИСЛОВИХ ЗРАЗКІВ НА ПІДПРИЄМСТВАХ

Автор(и)

  • Ольга Олегівна Бондаренко ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет, м. Маріуполь, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6407.10.2014.36371

Ключові слова:

промисловий зразок, патент, правова охорона, інтелектуальна власність, інновації, обсяг правової охорони

Анотація

Стаття присвячена актуальній проблемі правової охорони промислової власності – цивільно-правовій охороні промислових зразків в Україні та особливостям використання промислового зразка підприємствами. Зроблено аналіз основних нормативно - правових актів, які регулюють використання та охорону промислових зразків. Виділено основні моменти, які необхідно засвоїти керівникам і працівникам великих промислових підприємств при використанні об'єктів промислової власності, а також при отриманні охорони на промисловий зразок і надалі при його захисті для найбільшого отримання позитивного ефекту від використання.

Біографія автора

Ольга Олегівна Бондаренко, ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет, м. Маріуполь

асистент кафедри «Інтелектуальна власність і право»

Посилання

Охорона промислової власності в Україні: Монографія/ За ред. О. Д. Святоцького, В. Л Петрова. –К.: Видавничий Дім„Ін Юре”, 1999.–400 с.

Ірина Бернадська. Інноваційна діяльність та можливості розвитку малого та середнього бізнесу. – Матеріали семінару «Стратегія підприємства по використанню і захисту прав інтелектуальної власності. Нові можливості для малого і середнього бізнесу, 30 січня 2002 р. м.Київ.

Охорона інтелектуальної власності в Україні. С. О. Довгий, В. О. Жаров, В. О. Зайчик та ін. – К.: Форум, 2002 – 319 с.

Про охорону прав на промислові зразки: Закон України від 16.10.2012 N 5460-VI [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3688-12/page

Що треба знати про промисловий зразок [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.patent.net.ua/intellectus/patentbureau_news/about_intellectual_property /2037/ua.html.

Інтелектуальна власність в Україні: правові засади та практика. - Науково-практичне видання у 4-х томах/ За заг. ред. О.Д.Святоцького. К.: Видавничій Дім “Ін Юре”, 1999, том 3:Промислова власність. –656с.

Підопригора О. А., Підопригора О. О. Право інтелектуальної власності України: Навч. посібник для студентів юридичних вузів і фак. Університетів. – К.: Юрінком Інтер, 1998. – 336 с.

Цибульов П. М. “Основи інтелектуальної власності.” Навчальний посібник. – К.: “Інститут інтелектуальної власності і права,2003. –172 с.

Інтелектуальна власність в Україні: Проблеми теорії і практики: зб. наук, статей /За ред. Ю.С. Шемшученка, Ю.Л. Бошицького — К.: Інститут держави і права ім. В.М. Корецького. — 2002 р. — 424 с

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-05-08