Новые подходы к обучению персонала в корпоративной системе управления человеческими ресурсами.

Автор(и)

  • Вадим Сергійович Бойченко Донецький національний університет, м. Вінниця, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.31498/2225-6407.12.2015.95945

Ключові слова:

персонал, навчання, професійне навчання, модульне навчання, управління людськими ресурсами, ефективність праці, корпоративна система управління людськими ресурсами

Анотація

Стаття присвячена вивченню практики навчання персоналу на великому промисловому підприємстві та розробці рекомендацій щодо його удосконалення відповідно до особливостей корпоративної системи управління людськими ресурсами. У ході дослідження встановлено, що на сучасному етапі питання професійного навчання кадрів набувають особливого значення та перебувають під пильною увагою держави, бізнесу та громадськості. Встановлено, що з метою підвищення ефективності системи професійного навчання на підприємстві доцільним є використання модульного підходу до навчання, перегляд навчальних програм, трансформація підходів до навчання фахівців та керівників. Модульний підхід до навчання відрізняється від інших ти, що навчальна програма має бути структурована за модулями у базовому та профільному блоках. Його переваги полягають у наступному: при виявленні незадовільних знань у персоналу з окремих трудових функцій, працівник спрямовується на навчання за відповідним навчальним модулем чи по окремій компетенції; має місце менший відрив від виробництва особи, яка навчається та викладача. Ефективна реалізація запропонованих заходів буде сприяти удосконаленню системи розвитку персоналу та підвищення ефективності праці працівників різних категорій.

Біографія автора

Вадим Сергійович Бойченко, Донецький національний університет, м. Вінниця

аспірант

Посилання

Савченко В. А. Організаційно-економічні аспекти професійногонавчання на виробництві: монографія / В. А. Савченко; НАПН України, Ін-т проф.-техн. освіти. - К.: Вид-во Ін-ту проф.-техн. освіти НАПН України, 2012. - 171 c.

Петрова Т. Професійний розвиток працівників: проблеми стимулювання персоналу та заінтересованості роботодавців / Т. Петрова // Україна: аспекти праці. – 2010. - №2. – С. 26-35.

Мирошніченко П. Активні форми навчання персоналу промислових підприємств / П. Мирошніченко // Персонал. – 2010. - №1. – С. 62-68.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-03