Olena Bilyk

National University of Food Technologies, Kyiv, Ukraine
PhD, Associate Professor
Department of Bakery and Confectionary Goods Technology

Scopus ID: 57189379639
Publons: link

Google Scholar profile: link
ORCID ID: 
http://orcid.org/0000-0003-3606-1254

Selected Publications:

  1. Bilyk, O., Drobot, V., Bondarenko, Y., Halikova, E. (2017). Research into efficiency of using the complex baking improver “Svizhist” in order to prolong freshness of bran crispbreads. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 3 (11 (87)), 4–10. doi:15587/1729-4061.2017.103860
  2. Rak, V., Yurchak, V., Bilyk, O., Bondar, V. (2018). Research into techniques for making wheat bread on hop leaven. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 1 (11 (91)),4–9. doi:15587/1729-4061.2018.121677
  3. Sylchuk, T., Bilyk, O., Kovbasa, V., Zuiko, V. (2017). Investigation of the effect of multicomponent acidulants on the preservation of freshness and aroma of rye-wheat bread. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (89)),4–9. doi:15587/1729-4061.2017.110154
  4. Ukrainets, A., Kochubei-Lytvynenko, O., Bilyk, O., Zakharevych, V., Vasylchenko, T. (2016). A study of the effect of enriched whey powder on the quality of a special-purpose bread. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2 (11 (80)),32–41. doi:15587/1729-4061.2016.65778
  5. Bilyk, O., Drobot, V., Bondarenko, Y., Halikova, E. (2017). Investigation of bran loaves staling for the use of complex baking improver “freshness”. EUREKA: Life Sciences, 3,30–34. doi:21303/2504-5695.2017.00357
  6. Халікова, Е. Ф., Білик, О. А., Бондар, В. І. (2014). Вплив комплексного хлібопекарського поліпшувача Свіжість К+ на тривалість зберігання хлібобулочних виробів. Продовольчі ресурси. Серія: Технічні науки, 3, 47–51.
  7. Бандура, О., Білик, О. А., Васильченко, Т. О. (2017). Концентрат сироватковий білковий сухий у технології хлібобулочних виробів для людей літнього віку. Хранение и переработка зерна, 4 (212),66–70.