Вплив кліматичних умов на гідрологічний режим Печенізького водосховища

Автор(и)

  • Н. В. Максименко Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Ukraine
  • О. М. Гоголь Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Ukraine
  • Ю. В. Бондаренко Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Ukraine

Ключові слова:

клімат, Печенізьке водосховище, температура, напрям вітру, кількість опадів, погодні умови, метеорологічні параметри, гідрологічний режим

Анотація

На основі метеорологічних даних за 2011-2013 рр. проаналізовано вплив погодних умов на формування екологічної ситуації на території Печенізького водосховища. Виявлені спільні та відмінні риси погоди у досліджувані роки. Визначені умови формування повені, паводку та межені на водосховищі. Розраховано середні за досліджуваний період температури та проаналізовано ступінь щорічних відхилень від них

Біографія автора

Н. В. Максименко, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна

канд.геогр.наук, доц.

Посилання

Материалы Харьковского отдела Гео-графического общества Украины. - Вып. VIII: Харьковская область. Природа и хозяйство. – Х.: Изд-во ХГУ, 1971, - С.

Виробничий звіт Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Харківській області за 2011 рік, Х., 2012. – 69 с.

Річний звіт Харківського регіонального управління водних ресурсів за 2012 рік, Частина І. Використання водних ресурсів. – Х., 2013. – 151 с.

Виробничий звіт Управління охорони, використання і відтворення водних живих ресур-сів та регулювання рибальства у Харківській області за 2013 рік, Х., 2014. – 55 с.

##submission.downloads##