ПРОДОВОЛЬЧА БЕЗПЕКА ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇЇ ФОРМУВАННЯ НА РІВНІ РЕГІОНІВ

Autor/innen

  • Є. О. Григорьєв Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/2312-847x.25/2015.38448

Schlagworte:

продовольча безпека, регіон, самозабезпеченість, диференціація, правове регулювання, продовольча незалежність

Abstract

Автором розкрито основні механізми, що використовує держава для забезпечення продовольчої безпеки. Встановлено сприятливі умови, за яких можливе стабільне забезпечення продовольчої безпеки регіону. Розглянуто стан продовольчої безпеки України на основі рівня показників самозабезпечення. Звернуто увагу на напрями вирішення проблем продовольчої безпеки.

Literaturhinweise

Стуканова И. Продовольственная безопасность / И. Стуканова // Стандарты и качество. – 2009. – № 3. – С. 24-25.

Суровцев В. В. Из века инновационного прогресса как фактора обеспечения продовольственной безопасности / В. В. Суворовцева // Экономист. – 2010. – № 6. – С. 56-60.

Хромов Ю. С. Еда как безопасность страны: уроки кризиса / Ю. С. Хромов // Международный сельскохозяйственный журнал. – 1999. – № 13 – С. 11-13.

Прохожева А. А. Общая теория национальной безопасности / А. А. Прохожева. – М. : РАГС. 2002. – С. 44-46.

Балобанов В. С. Продовольственная безопасность. Международные и внутренние аспекты. / В. С. Балабанов. – М. : Экономика, 2002. – С. 62-63.

Богомолов В. А. Экономическая безопасность. / В. А. Богомолов. – М. : ЮНИТИ-ДАНА, 2003. – С. 95-98.

Оцінка стану продовольчої безпеки України у 2007 році. [Електронний ресурс] – Режим доступу : www.me.gov.ua/file/link/120720/file/zvit_ 2007.doc.

Оцінка стану продовольчої безпеки України у 2010 році. [Електронний ресурс] – Режим доступу : www.me.gov.ua/file/link/120720/file/zvit_ 2010.doc.99.

Лукінов І. І. Продовольча безпека у світовому вимірі / І.І. Лукінов // Економіка АПК. – 2001. – № 4 – C. 44-45.

Government at a Glance 2011. – Paris : OECD Publishing, 2011. – P. 149.

Integrity in public procurement : good practice from a to z. – Paris : OECD Publications, 2007. – Р. 175.

Veröffentlicht

2015-03-02

Ausgabe

Rubrik

Формування та розвиток ринку продуктів харчування