Електрофізичні технології переробки молюсків

Автор(и)

  • Е. Г. Михнева Інститут ядерних досліджень НАН України, Україна
  • Т. В. Ковалинская Інститут ядерних досліджень НАН України, Україна
  • В. И. Сахно Інститут ядерних досліджень НАН України, Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2415-8038.2015.38.171-177

Ключові слова:

розм'якшення структури, пенетрація, молюски, радіаційна обробка, прискорювач

Анотація

Наведено результати експериментального дослідження можливості використання електронного опромінення для розм'якшення м'язової тканини морських молюсків. Роботи виконані в секторі радіаційних технологій, де проблеми опромінення харчових продуктів вирішуються вже понад 20 років. Отримано результати, які свідчать, що досліджена методика надає можливість створення маловідходних технологій високоякісних харчових продуктів з мінімальними витратами енергії. Досліджена технологія різко знижує собівартість цих унікальних делікатесних продуктів харчування і підвищує їх конкурентоспроможність на ринку.

Посилання

Кизеветтер И. В. Биохимия сырья водного происхождения / И. В. Кизеветтер. – М.: Пищ.промышленность, 1976. – 2-е изд., перераб. и доп. – 350 с.

Sakhno V. I.Fish products processing / V. I. Sakhno. – Institute of Nuclear Research, Accelerator.: Vienna, Austria, 1994. – Dec. –V. 1. – № 4. – Р. 15.

Сахно В. И. Электрофизический комплекс ИЯИ НАН Украины для облучения пищевых продуктов /В. И. Сахно // Сборник докладов 11-го международного совещания по применению ускорителей заряженных частиц в промышленности и медицине, С.-Петербург. – 2005. – С. 403–406.

Codex Alimentarius (CAC/Vol, XV – Ed. I) / Rome: FAO/WHO. – 1984. –48 с.

Сахно В. І. Використання електрофізичних методів та установок в переробці морепродуктів /В. І. Сахно //Наукові праці ІЕФ-96 : тези доповідей. – Ужгород, 1996.– С. 66.

Сахно В. И. Технология низкотемпературной пастеризации пресервов /В. И. Сахно, Б. Л. Нехамкин, В. В. Голенкова // Новые направления в области традиционных технологий переработки рыбы: сб. науч. трудов. – Изд.-во АтлНИРО, Калининград, 1996. – С. 116.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-07-01

Номер

Розділ

Статті