JUICE CONTAINING BEVERAGES FOR ATHLETES

Authors

  • Ю. О. Козонова Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15673/0453-8307.3/2013.57420

Keywords:

energetic beverages, starch fermentation, dynamic viscosity, gelatinization

Abstract

One of the modern trends of the food industry development is the production of functional beverages. The opportunity to expand the assortment of juice beverages by entering as their constituent the energetic component in the form of bean flour and cereals, which allows to obtain the product with higher nutritional value and functionality is offered in the article

References

Functional Food – Новая генерація пищевых про-дуктов //Продукты и ингридиенты.–2005.–№12.–С.-63.

Капрельянц Л.В. Функциональные продукты питания: современное состояние и перспективы// Продукты и ингредиенты.–2004.–№1.–С.22-24.

Нечаєв А.П. Пищевые ингридиенты // Пищевые ингридиенты, сырьё и добавки.–1999.–№1.–С.4-7.

Капрельянц Л.В. Функціональні продукти /Л.В. Капрельянц, К.Г. Іоргачова.–Одеса: Друк,2003.–312 с.

Zaretad F. Functionality in noncalorie functional beverages // PureAppl. Chem.– 2002.–V.74.№7.–Р. 26–32.

Functional Foods: Opportunities & Challenges// FoodTechnology – Vol.58, Nr.12, 2004.

Patent US 2004/0096545 A1 United States Healthy Alternative Ready-to-Drink Energy Beverage / Mario Ferruzzi; Filed 02.06.2003; Pub. 05.20.2004.

Patent. US 2003/0104107 A1 United States Energy Drink Formula And Method/ William Gillota; Filed 10.23.2002; Pub. 06.05.2003.

Дуденко Н.В. Фізіологія харчування/Н.В. Дуде-нко, Л.Ф. Павлоцька // Харків: НВФ Студцент, 1999.– 392 с.

ПАТ. 20175 А Україна, А 23L 2/00, А 23L 2/02. Енергетичні напої / Л.М.Тележенко, Ю.О. Козоно-ва. – №200607669; Заявл.10.07.2006; Опубл. 15.01.2007, Бюл. № 1.

Published

2015-12-29

Issue

Section

Refrigerating and accompanying technologies