ОГЛЯД МОДЕЛЕЙ ТЕПЛООБМІНУ ДЛЯ УМОВ ПОТОКОВИХ ЛІНІЙ ХОЛОДИЛЬНОЇ ОБРОБКИ ТУШОК ПТИЦІ
DOI:
https://doi.org/10.15673/0453-8307.2/2014.32634Słowa kluczowe:
Теплообмін тушок птиці – Тривалість охолодження – Холодильна обробка – Темп охолодження.Abstrakt
У статті розглянуті математичні моделі теплообміну тушок птиці, а також методи оцінки тривалості охолодження тушок птиці , які використовуються при проектуванні потокових ліній холодильної обробки. Представлено аналіз моделей і методів, перераховані їх достоїнства і недоліки стосовно завдань проектування потокових ліній охолодження . Сформульовано вимоги до моделей теплообміну .
Bibliografia
REFERENCES
1.Bilshakov, A.C., Vegner, K.P. Zamoragivanie miasa ptitsu s ochlagdauchuch jidcostiach [Meat birds frezenig in the cooling liquid (in Russian). – Moscow; TSNIITEImiasomolprom, 25 p.
2.Bragnikov, А.M. Teoria termicheskoi obrabotki miasoprodyktov [The theory of meat foods thermal processing (in Russian). – Мoscow: Agropromizdat, 271 p.
3.Golovski, S. E., Dzeliba, U. A., Tchumak, I. G. Technologia potochnoi kholodilnoi obrabotki razdelannogo upakovanogo miasa [The technology of refrigerating streaming processing of partitioned and packed meat (in Russia). – Leningrad. – LTIKhP, pp. 117.
4.Dzeliba, U. A., Sokolov, V.А., Onichenko, V.P. Kholodilnay obrabotka upakovanuch tychek ptits v vozdushnuh potochnuh skoromorozylnih apparatah [Refrigerant processing of bird carcasses in the air streaming fast freezing apparatus (in Russian), Leningrad, LTIKhP, pp: 117-118.
5.Onichenko, V.P., Tchumak, N.I. Systemi ohlagdenia glia holodilnikov miasokombinatov [The cooling system for refrigerants of meat processing and packing factory (in Russian). Holodilnya Technika, Vol. 11-12: pp. 10-12.
6.Dzeliba, U. A., Regimu i apparatus gjnjchnoy holodilnoy obrabotki tychek kyr [The regimes and apparatus of hen carcasses refrigerant streaming processing (in Russian). Candidate thesisis, Odessa; OINTE: 183 p.
7.Condratiev, G. M. Regularny teplovoi regime [The regular thermal regime (in Russia). – Moscow; Gostehizdat, 408 p.
8.Golovkin, N. A. Analytitcheskoe issledovanie tehnologitcheskih prosessov obrabotki miasa holodom [The processes of meat processing by cool – analytical investigation. Moscow;TSNIITEImiasomolprom, 183 p.
9.Pflug, I.J., Blaisdell, J.L. and Kopelman, J. 1965. Developing temperature time curves for objects that can be approximated by a sphere, infinite plate, or infinite cylinder, ASHRAE Transactions, Vol. 71(1): pp. 238-248.
Lacroix, C., and Castaigne, F. 1988. Freezing time calculation for products with simple geometrical shapes, Journal of Food Process Engineering, Vol. 10(2): pp. 81-104. doi: 10.1111/j.1745-4530.1988.tb00006.x
Smith, R.E., Nelson, G.L. and Henrickson, R.L. 1968. Applications of geometry analysis of anomalous shapes to problems in transient heat transfer, Transactions of the ASAE, Vol. 11(2): pp. 296-302. doi: 10.13031/2013.39395
Cleland, A.C., and R.L. Earle. 1982. A simple method for prediction of heating and cooling rates in solids of various shapes, International Journal of Refrigeration, Vol. 5(2): pp. 98-106. doi: 10.1016/0140-7007(82)90084-6