Аналітичне моделювання в інформаційній системі підприємств ресторанного бізнесу за умов невизначеності

Auteurs-es

  • Tetiana Bochulia Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-7032-9923
  • Іrіnа Chernіkovа Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-8269-0356
  • Olha Kvasha Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-8009-7380
  • Irina Korobkina Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0001-5670-4910

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102378

Mots-clés :

ресторанний бізнес, інформаційні системи, таксономічний аналіз, поправочний коефіцієнт, аналітичне моделювання

Résumé

Досліджено, необхідність використання в обліковій стратегії управління методик факторно-таксономічного аналізу за сукупністю підприємств ресторанного бізнесу м. Харкова в умовах збереження точності її подання. Проведено порівняння результатів аналітичного моделювання успішності із застосуванням запропонованого комплексно-цільового підходу, за яким здійснюються розрахунки таксономічного показника рівня економічного розвитку та співвідношення рівнів торговельного доходу та операційних витрат за складовими частинами товарообороту

Bibliographies de l'auteur-e

Tetiana Bochulia, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри

Кафедра бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування

Іrіnа Chernіkovа, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат економічних наук, доцент

Кафедра бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування

Olha Kvasha, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат економічних наук, доцент

Кафедра бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування

Irina Korobkina, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Старший викладач

Кафедра бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування

Références

Butinez, F. F., Chizevska, L. V., Gerasimchuk, N. V. (2000). Buhgalterskiy upravlinskiy oblik [Accounting Management]. Zhytomyr: Ruta, 448.

Golov, S. F. (2008). Upravlinskiy oblik [Management accounting]. Kyiv: Libra, 704.

Zhuk, V. N. (2013). Osnovi instituzionalnoy teorii buhgalterskogo ucheta [Fundamentals of Institutional theory of Accouning]. Kyiv: Agrarnaya nauka, 408.

Bondar, М. I. (2010). Vnutrishnogospodarskiy (upravlinskiy) oblik u pidvishenni efectivnosti diylnosti pidpriemstva [Intraeconomic (managmant) accounting in improving the efficiency of the enterprise]. Udoskonalennya obliku, analizu, audytu i zvitnosti u suchasnykh umovakh hlobalizatsiy nykh protsesiv u svitoviy ekonomitsi. Uzhgorod: UzhNU, 27–31.

Verenich, О. G., Konovalihina, T. O. (2010). Oblik dohodiv i vitrat osnovnoy diylnosti u restorannomu biznesi [Accounting for income and expensesof the main operating activities in catering]. Ekonomichni nauky. Seriya: Oblik i finansy, 7 (25), 254–260.

Grinko, А. P. (2015). Classification of capital assets as a information tool of accounting. Technology Audit and Production Reserves, 2 (6 (22)), 72–76. doi: 10.15587/2312-8372.2015.41736

Kharkiv region in 2015 (Statystychnyy schorichnyk). Available at: http://kh.ukrstat.gov.ua/index.php/statystychnyi-shchorichnyk-kharkivska-oblast-u-2013-rotsi

Pluta, V. (1980). Sravnitelniy mnogomerniy analiz [Comparative multivariate analisis in economic research]. Мoscow: Statistic, 151.

Grinko, А. P., Kvasha, O. O. (2016). Teoretichni ta oblikovo-ekonomichni aspekti formuvany informazhii pro vitrati, dohodi ta finansovi rezultati na pidpriemstvah restorannogo gospodarstva [Theoretical and accounting and economic aspects of the formation of information on incomes, expenditures and financial result at the restaurant business enterprises]. Kharkiv: PP Іvanchenko, 290.

Кvasha, O. O., Grinko, A. P., Akimova, N. S. (2016). Sychsna konzepziy organizazii buhgalterskogo obliku v informaziyniy sistemi economichnogo upravlinny pidpriemstvom [Modern concept of the organization of accounting in the information system of economic management of tne enterprise]. Dublin: SAUL Publishing Ltd, 39–57.

Napadovska, L. V. (2010). Upravlinskiy oblik [Managmant Accouning]. Kyiv: KNTEU, 648.

Kvasha, O. O., Grinko, A. P. (2010). Metodika provedeny analizu finansovo-gospodarskoi diylnosti na pidpriemstvah restorannogo gospodarstva [Methodology for conducting analysis of financial and economic activities at enterprises in catering]. Kharkiv: KhDUKhT, 223–224.

Chumak, О. V. (2002). Analiz bezubitichnosti proizvodstva produkzii predpriytia pitaniy [Analysis of the break-even production of food products]. Prohresyvni resursozberihayuchi tekhnolohiyi ta yikh ekonomichne obgruntuvannya u pidpryyemstvakh kharchuvannya. Ekonomichni problemy torhivli, 2, 100–106.

Оdinzhov, B. E., Dik, V. V., Urinzov, A. I., Churikanova, O. I. (2014). Metodi prinatiy rishen u sistemi zbalansovanih pokaznikiv [Methods of decision making in the system of balanced indicators]. Naukovyi visnyk NHU, 4, 120–126.

Publié-e

2017-05-31

Numéro

Rubrique

Economics