Аналітичне моделювання в інформаційній системі підприємств ресторанного бізнесу за умов невизначеності
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.102378Ключові слова:
ресторанний бізнес, інформаційні системи, таксономічний аналіз, поправочний коефіцієнт, аналітичне моделюванняАнотація
Досліджено, необхідність використання в обліковій стратегії управління методик факторно-таксономічного аналізу за сукупністю підприємств ресторанного бізнесу м. Харкова в умовах збереження точності її подання. Проведено порівняння результатів аналітичного моделювання успішності із застосуванням запропонованого комплексно-цільового підходу, за яким здійснюються розрахунки таксономічного показника рівня економічного розвитку та співвідношення рівнів торговельного доходу та операційних витрат за складовими частинами товарообороту
Посилання
Butinez, F. F., Chizevska, L. V., Gerasimchuk, N. V. (2000). Buhgalterskiy upravlinskiy oblik [Accounting Management]. Zhytomyr: Ruta, 448.
Golov, S. F. (2008). Upravlinskiy oblik [Management accounting]. Kyiv: Libra, 704.
Zhuk, V. N. (2013). Osnovi instituzionalnoy teorii buhgalterskogo ucheta [Fundamentals of Institutional theory of Accouning]. Kyiv: Agrarnaya nauka, 408.
Bondar, М. I. (2010). Vnutrishnogospodarskiy (upravlinskiy) oblik u pidvishenni efectivnosti diylnosti pidpriemstva [Intraeconomic (managmant) accounting in improving the efficiency of the enterprise]. Udoskonalennya obliku, analizu, audytu i zvitnosti u suchasnykh umovakh hlobalizatsiy nykh protsesiv u svitoviy ekonomitsi. Uzhgorod: UzhNU, 27–31.
Verenich, О. G., Konovalihina, T. O. (2010). Oblik dohodiv i vitrat osnovnoy diylnosti u restorannomu biznesi [Accounting for income and expensesof the main operating activities in catering]. Ekonomichni nauky. Seriya: Oblik i finansy, 7 (25), 254–260.
Grinko, А. P. (2015). Classification of capital assets as a information tool of accounting. Technology Audit and Production Reserves, 2 (6 (22)), 72–76. doi: 10.15587/2312-8372.2015.41736
Kharkiv region in 2015 (Statystychnyy schorichnyk). Available at: http://kh.ukrstat.gov.ua/index.php/statystychnyi-shchorichnyk-kharkivska-oblast-u-2013-rotsi
Pluta, V. (1980). Sravnitelniy mnogomerniy analiz [Comparative multivariate analisis in economic research]. Мoscow: Statistic, 151.
Grinko, А. P., Kvasha, O. O. (2016). Teoretichni ta oblikovo-ekonomichni aspekti formuvany informazhii pro vitrati, dohodi ta finansovi rezultati na pidpriemstvah restorannogo gospodarstva [Theoretical and accounting and economic aspects of the formation of information on incomes, expenditures and financial result at the restaurant business enterprises]. Kharkiv: PP Іvanchenko, 290.
Кvasha, O. O., Grinko, A. P., Akimova, N. S. (2016). Sychsna konzepziy organizazii buhgalterskogo obliku v informaziyniy sistemi economichnogo upravlinny pidpriemstvom [Modern concept of the organization of accounting in the information system of economic management of tne enterprise]. Dublin: SAUL Publishing Ltd, 39–57.
Napadovska, L. V. (2010). Upravlinskiy oblik [Managmant Accouning]. Kyiv: KNTEU, 648.
Kvasha, O. O., Grinko, A. P. (2010). Metodika provedeny analizu finansovo-gospodarskoi diylnosti na pidpriemstvah restorannogo gospodarstva [Methodology for conducting analysis of financial and economic activities at enterprises in catering]. Kharkiv: KhDUKhT, 223–224.
Chumak, О. V. (2002). Analiz bezubitichnosti proizvodstva produkzii predpriytia pitaniy [Analysis of the break-even production of food products]. Prohresyvni resursozberihayuchi tekhnolohiyi ta yikh ekonomichne obgruntuvannya u pidpryyemstvakh kharchuvannya. Ekonomichni problemy torhivli, 2, 100–106.
Оdinzhov, B. E., Dik, V. V., Urinzov, A. I., Churikanova, O. I. (2014). Metodi prinatiy rishen u sistemi zbalansovanih pokaznikiv [Methods of decision making in the system of balanced indicators]. Naukovyi visnyk NHU, 4, 120–126.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Tetiana Bochulia, Іrіnа Chernіkovа, Olha Kvasha, Irina Korobkina
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.