Дослідження впливу комплексної добавки «Мальтовин» на функціональні властивості заморожених м'ясних напівфабрикатів

Auteurs-es

  • Інна Олександрівна Літвінова Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Ukraine
  • Оксана Миколаївна Савінок Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2014.31981

Mots-clés :

м’ясні заморожені рубані напівфабрикати, комплексна добавка, антиокиснювач, функціональні властивості, поліфеноли

Résumé

В статті наведені дослідження впливу поліфенольної добавки «Мальтовин» на функціональні показники заморожених рубаних напівфабрикатів вироблених за різними технологіями. Аналіз отриманих експериментальних даних дозволяє зробити висновок, що використання комплексної добавки в кількості 2 % до маси сировини затримує окиснення ліпідів і сприяє виробництву продукції високої якості та пролонгованого терміну зберігання.

Bibliographies de l'auteur-e

Інна Олександрівна Літвінова, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Аспірант

Кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів

Оксана Миколаївна Савінок, Одеська національна академія харчових технологій вул. Канатна, 112, м. Одеса, Україна, 65039

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів 

Références

Vinnikova, L. G., Sharpe, G. O., Asaulyak, A. V. (2012). Patent 71060 UA МРКА22С 7/00 (2012.01), Method of production cutlets. Applicant and patent holder Odessa national academy of food technologies. № 201203568; appl. 26.03.2012; publ. 25.06.2012.

Jarinov, A. I. (1994). Bases of modern technologies for processing meat. Moscow, PTI-centre, 254.

Savіnok, O. M., Lіtvіnova, І. O. (2013). Patent 79879 UA МРК 51 А 23 L 1/29 (2006.01), Method of obsession functіonal additive "Maltovin". Applicant and patent holder Odessa national academy of food technologies. № 201210153; appl. 27.08.2012; publ. 13.05.2013, Bull. № 9.

Samozvon, О. N., Pivovar, О. К., Bondarenko, N. G. (2008). Study of possible use the additive from the fruit of alder as an antioxidant in the production of minced meat, 7, 194–203.

Kochieva, I. V., Plotnikov, E. E. et al. (2008). An effective way to slow the oxidative processes. J. Meat Industry, 8, 62–63.

Kochieva, I. V., Plotnikov, E. E. et al. (2008). Prospective antioxidant plant origin. J. Meat Industry, 7, 60–62.

Plotnikov, E. E., Glazova, G. V. et al. (2010). Plant antioxidants in the production of meat products. J. Meat Industry, 7, 26–28.

Hurynovich, G. V., Lisin, K. V., Potipaeva, N. N. (2005). The drug to prolong the shelf life of meat semi-finished. J. Meat Industry, 2, 31–33.

Hurynovich, G. V., Potipaeva, N. N. (2009). Natural antioxidant for meat products. J. World meat technologies, 2-3, 36–39.

Gushchin, V. V., Kulishev, B. V., Makoveev, I. I., Mitrofanov, N. S. (2002). The technology of semi-finished poultry meat. Moscow: Kolos, 119.

Antipova, L. V., Glotova, I. A., Rogov, I. A. (2004). Research methods of meat and meat products. Moscow: KolosS, 571.

Sharpe, A. A., Vinnikova, L. G., Soletskaya, A. D., Zyuzko, A. V. (2010). Influence of temperature to functional and technological properties of frozen meat semi-finished. Food Science and Technology, 2 (11), 68–69.

Publié-e

2014-12-22

Numéro

Rubrique

Technical Sciences