Удосконалення технологічного процесу виробництва м`ясних виробів драглеподібної структури

Auteurs-es

  • Наталія Валеріївна Камсуліна Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine
  • Людмила Андроніківна Скуріхіна Харківський державний університет харчування та торгівлі. вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2014.32106

Mots-clés :

драглеутворювачі, білки тваринні, функціонально-технологічні властивості, драглі, теплова обробка, м’ясопродукти

Résumé

Наведено результати аналітичних та практичних досліджень функціонально-технологічних властивостей різних видів драглеутворювачів під дією технологічних чинників. Наведено аналітичний аналіз основних видів драглеутворювачів, які використовуються під час виробництва м’ясних виробів. Розроблено та досліджено функціонально-технологічні властивостей окремих драгле утворювачів та їх сумішей, досліджено сінегретичні ефекти їх сумісного використання. Розроблено рекомендації з їх практичного застосування в технологіях різних видів м’ясопродуктів. 

Bibliographies de l'auteur-e

Наталія Валеріївна Камсуліна, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса

Людмила Андроніківна Скуріхіна, Харківський державний університет харчування та торгівлі. вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м’яса

Références

Klimenko, M. M., Vinnikova, L. G., Bereza, I. G., Goncharov, G. I., Pasichnyi, V. M., Bal-Prilipko, L. V., Kishenko, I. I., Busha, O. O., Tkachenko, K. D. (2006). Technology of meat and meat products [Tehnologіja m'jasa ta m'jasnih produktіv: pіdruchnik]. Kiev: Vishha osvіti, 640.

Vinnikova, L. G. Theory and Practice of meat [Teorіja і praktika pererobki m'jasa] (2000)/ Ishmael: SMIL, 172.

Zharinov, A. I. (1994). Foundations of modern meat processing technology: A Short Course. Part I. The emulsified meat and gruboizmelchennye [Osnovy sovremennyh tehnologij pererabotki mjasa: Kratkij kurs. Chast' I. Jemul'girovannye i gruboizmel'chennye mjasoprodukty]. Moscow, 250.

Smodlev, N. A. (2000). Functional and technological properties of proteins of animal origin [Funkcional'no-tehnologicheskie svojstva belkov zhivotnogo proishozhdenija]. Мeat industry, 1, 18–20.

Izmailov, V. N., Yampolskaya, G. P., Summ, V. D. (1988). Poverkhnostnie yavleniya v belkovih systemah (Surface phenomena in protein systems). Moscow: Khimiya, 240.

Nepper, D. (1986). Stabilizaciya kolloidnih dispersiy polimerami (Stabilization of colloidal dispersions of polymers). Moscow: Mir, 488.

Publié-e

2014-12-22

Numéro

Rubrique

Technical Sciences