Дослідження динаміки змін свіжості та властивостей нових видів напівкопчених ковбас при зберіганні

Auteurs-es

  • Ірина Іллівна Маркович Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького вул. Пекарська, 50 м. Львів, Україна, Ukraine

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.39177

Mots-clés :

напівкопчені, ковбаси, борошно, сочевиця, чебрець, ялівець, якість, окиснення, ліпіди, зберігання

Résumé

Стабільна якість ковбасних виробів під час зберігання досягається завдяки удосконаленню технологічних процесів, режимів і умов зберігання, використанні різноманітних харчових добавок і антиоксидантів, що позитивно впливають на гальмування гідролітичних і окиснювальних перетворень у ліпідах. У технології виробництва напівкопчених ковбас ми пропонуємо використання рослинної сировини – борошна сочевиці пророщеної та не пророщеної, з метою подовження термінів зберігання – чебрецю та ялівцю

Biographie de l'auteur-e

Ірина Іллівна Маркович, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького вул. Пекарська, 50 м. Львів, Україна

Аспірант

Кафедра технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів

Références

Oreikin, E. F., Timchenko, S. V. (1992). Protsessy okisleniya lipidov v myasnykh produktakh. Moscow, AgroNIITEMMP, 34.

Kornienko, I. (2009). «SPETsIAl'nye» ingradienty v myasnoi promishlenosti. Myasnoe delo., 11, 8–9.

Matveev, Yu. A. (2009). Pryano-aromaticheskie smesi dlya rublenykh polufabrikatov. Myas. industriya., 4, 37–59.

Rozumovskii, M. V. (2009). Antiokisliteli. Myas. tekhnol., 6, 12.

Khamitsaeva, A. S., Krishtofanovich, V. I. (2008). Priminenie rastitel'nogo syr'ya v proizvodstve m’yasoproduktіv. Pishch. Prom-st'., 7, 32.

Mit Kräutern im Trend (2009). Fleischwirtschaft., 8, 49.

Vollösliche Specialwürzung (2010). Fleischwirtschaft., 2, 64.

Veredelung auf ganzer Ebene (2007). Fleischwirtschaft., 8, 61.

Pionierarbeit fȕr Bio-Gewȕzze (2008). Fleischwirtschaft., 8, 51.

Trubina, I. A., Skorbina, E. A. (2009). Primeneniya fitodobavok v tekhnologii myasoproduktov funktsional'noi napravlensti. Vestn. Ros. akad.s.-kh. Nauk., 4, 96.

Antipova, L. V., Astanina, V. Ju., Kiljakova, O. B. (1998). Fiziko-khimicheskie i funktsional'nye svoistva chechevichnoi muki v myasnykh produktakh. Izvestiya vuzov. Pishchevaya tekhnologiya., 5-6, 11–13.

Fur den letzten Pfiff (2007). Fleischerei., 9, 24–30.

Mielnik, M. B., Signe, S., dal Bjorg, E. (2008). By-products from herbs essential oil production as ingredient in marinade for turkey thighs. LWT - Food Science and Technology, 41 (1), 93–100. doi: 10.1016/j.lwt.2007.01.014

Publié-e

2015-03-24

Numéro

Rubrique

Technical Sciences