Дослідження динаміки змін свіжості та властивостей нових видів напівкопчених ковбас при зберіганні

Автор(и)

  • Ірина Іллівна Маркович Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького вул. Пекарська, 50 м. Львів, Україна, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.39177

Ключові слова:

напівкопчені, ковбаси, борошно, сочевиця, чебрець, ялівець, якість, окиснення, ліпіди, зберігання

Анотація

Стабільна якість ковбасних виробів під час зберігання досягається завдяки удосконаленню технологічних процесів, режимів і умов зберігання, використанні різноманітних харчових добавок і антиоксидантів, що позитивно впливають на гальмування гідролітичних і окиснювальних перетворень у ліпідах. У технології виробництва напівкопчених ковбас ми пропонуємо використання рослинної сировини – борошна сочевиці пророщеної та не пророщеної, з метою подовження термінів зберігання – чебрецю та ялівцю

Біографія автора

Ірина Іллівна Маркович, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького вул. Пекарська, 50 м. Львів, Україна

Аспірант

Кафедра технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів

Посилання

Oreikin, E. F., Timchenko, S. V. (1992). Protsessy okisleniya lipidov v myasnykh produktakh. Moscow, AgroNIITEMMP, 34.

Kornienko, I. (2009). «SPETsIAl'nye» ingradienty v myasnoi promishlenosti. Myasnoe delo., 11, 8–9.

Matveev, Yu. A. (2009). Pryano-aromaticheskie smesi dlya rublenykh polufabrikatov. Myas. industriya., 4, 37–59.

Rozumovskii, M. V. (2009). Antiokisliteli. Myas. tekhnol., 6, 12.

Khamitsaeva, A. S., Krishtofanovich, V. I. (2008). Priminenie rastitel'nogo syr'ya v proizvodstve m’yasoproduktіv. Pishch. Prom-st'., 7, 32.

Mit Kräutern im Trend (2009). Fleischwirtschaft., 8, 49.

Vollösliche Specialwürzung (2010). Fleischwirtschaft., 2, 64.

Veredelung auf ganzer Ebene (2007). Fleischwirtschaft., 8, 61.

Pionierarbeit fȕr Bio-Gewȕzze (2008). Fleischwirtschaft., 8, 51.

Trubina, I. A., Skorbina, E. A. (2009). Primeneniya fitodobavok v tekhnologii myasoproduktov funktsional'noi napravlensti. Vestn. Ros. akad.s.-kh. Nauk., 4, 96.

Antipova, L. V., Astanina, V. Ju., Kiljakova, O. B. (1998). Fiziko-khimicheskie i funktsional'nye svoistva chechevichnoi muki v myasnykh produktakh. Izvestiya vuzov. Pishchevaya tekhnologiya., 5-6, 11–13.

Fur den letzten Pfiff (2007). Fleischerei., 9, 24–30.

Mielnik, M. B., Signe, S., dal Bjorg, E. (2008). By-products from herbs essential oil production as ingredient in marinade for turkey thighs. LWT - Food Science and Technology, 41 (1), 93–100. doi: 10.1016/j.lwt.2007.01.014

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-24

Номер

Розділ

Технічні науки