Дослідження випарного апарату при виробництві безалкогольного пива

Auteurs-es

  • Віталій Михайлович Таран Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Ukraine
  • Лідія Олегівна Ліфанова Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-5978-591X

DOI :

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.64300

Mots-clés :

деалкоголізація, безалкогольне пиво, випарний апарат, математична модель, граничні умови, пиво

Résumé

У представленій роботі розглянута технологія виробництва безалкогольного пива, а саме – метод випарювання алкоголю з алкогольного пива. Запропоновано обладнання випарного апарату з природньою циркуляцією, виносним кип’ятильником і сепаратором для розділення пива та парів спирту, яке раніше не використовувалося при виробництві безалкогольного пива. Виконане моделюванням процесу деалкоголізації

Bibliographies de l'auteur-e

Віталій Михайлович Таран, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Доктор технічних наук, професор

Кафедра Машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Лідія Олегівна Ліфанова, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кафедра Машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Références

Kunze, B. (2009). Tehnologіâ solodu і piva [Technology malt and beer]. Sankt-Peterburg: Professiâ, 912.

Ovhannisyan, V. G., Petrova, N., Tamazyan, G. (2011). Membrannye metody dealkogolizacii piva [Membrane techniques of beer dealcoholization]. World of brewery, 3 (2), 13–21.

Vasyanina, S., Miroshnikov, A. (2010). Аnaliz napitkov uksusno-ehtilovogo brozheniya metodom gazo-zhidkostnoj khromatografii [Analysis of beverages ethyl acetic fermentation by gas-liquid chromatography]. Beer and drinks, 2, 31–50.

Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2008). Teplofizicheskie kharakteristiki piva i pivnogo susla [Thermal characteristics of beer and wort]. Beer and drinks, 1, 22–50.

Bemfort, C. (2009). Novoe v pivovarenii [New in brewing]. Sankt-Peterburg: Professiya, 520.

Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2012). Аspekty dealkogolizatsii piva termicheskim metodom [Aspects dealcoholization of beer, thermal method]. Produkty pitanija i racional'noe ispol'zovanie syr'evyh resursov. Kemerovo, 11, 38.

Glaser, B. (2003). Kak sdelat' khoroshee bezalkogol'noe pivo [How to made GOOD nonalcohols beer]. Beer and drinks, 2, 22–24.

Kavetsky, G., Vasylyiv, B. (1999). Protsessy i apparaty pishhevoj tekhnologii [Processes and devices of food technology]. Moscow: Kolos, 551.

Kunze, B. (2009). Pravil'noe pivo i kak ego svarit. Metody udaleniya spirta iz piva [Proper beer and how to cook it. Methods for the removal of alcohol from beer]. Beer and drinks, 4, 22–24.

Kosminskiy, G., Morgunov, E. (2011). Sostav letuchikh komponentov bezalkogol'nogo piva, poluchennogo v protsesse aehratsii [The composition of non-alcoholic beer volatiles produced during aeration]. Beer and drinks, 3, 13–16.

Publié-e

2016-03-27

Numéro

Rubrique

Technical Sciences