Дослідження випарного апарату при виробництві безалкогольного пива

Автор(и)

  • Віталій Михайлович Таран Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна
  • Лідія Олегівна Ліфанова Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна https://orcid.org/0000-0002-5978-591X

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.64300

Ключові слова:

деалкоголізація, безалкогольне пиво, випарний апарат, математична модель, граничні умови, пиво

Анотація

У представленій роботі розглянута технологія виробництва безалкогольного пива, а саме – метод випарювання алкоголю з алкогольного пива. Запропоновано обладнання випарного апарату з природньою циркуляцією, виносним кип’ятильником і сепаратором для розділення пива та парів спирту, яке раніше не використовувалося при виробництві безалкогольного пива. Виконане моделюванням процесу деалкоголізації

Біографії авторів

Віталій Михайлович Таран, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Доктор технічних наук, професор

Кафедра Машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Лідія Олегівна Ліфанова, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кафедра Машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Посилання

Kunze, B. (2009). Tehnologіâ solodu і piva [Technology malt and beer]. Sankt-Peterburg: Professiâ, 912.

Ovhannisyan, V. G., Petrova, N., Tamazyan, G. (2011). Membrannye metody dealkogolizacii piva [Membrane techniques of beer dealcoholization]. World of brewery, 3 (2), 13–21.

Vasyanina, S., Miroshnikov, A. (2010). Аnaliz napitkov uksusno-ehtilovogo brozheniya metodom gazo-zhidkostnoj khromatografii [Analysis of beverages ethyl acetic fermentation by gas-liquid chromatography]. Beer and drinks, 2, 31–50.

Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2008). Teplofizicheskie kharakteristiki piva i pivnogo susla [Thermal characteristics of beer and wort]. Beer and drinks, 1, 22–50.

Bemfort, C. (2009). Novoe v pivovarenii [New in brewing]. Sankt-Peterburg: Professiya, 520.

Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2012). Аspekty dealkogolizatsii piva termicheskim metodom [Aspects dealcoholization of beer, thermal method]. Produkty pitanija i racional'noe ispol'zovanie syr'evyh resursov. Kemerovo, 11, 38.

Glaser, B. (2003). Kak sdelat' khoroshee bezalkogol'noe pivo [How to made GOOD nonalcohols beer]. Beer and drinks, 2, 22–24.

Kavetsky, G., Vasylyiv, B. (1999). Protsessy i apparaty pishhevoj tekhnologii [Processes and devices of food technology]. Moscow: Kolos, 551.

Kunze, B. (2009). Pravil'noe pivo i kak ego svarit. Metody udaleniya spirta iz piva [Proper beer and how to cook it. Methods for the removal of alcohol from beer]. Beer and drinks, 4, 22–24.

Kosminskiy, G., Morgunov, E. (2011). Sostav letuchikh komponentov bezalkogol'nogo piva, poluchennogo v protsesse aehratsii [The composition of non-alcoholic beer volatiles produced during aeration]. Beer and drinks, 3, 13–16.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-03-27

Номер

Розділ

Технічні науки