Дослідження випарного апарату при виробництві безалкогольного пива

Авторы

  • Віталій Михайлович Таран Национальний университет пищевых технологий ул. Владимирская, 68, г. Киев, Украина, 01601, Ukraine
  • Лідія Олегівна Ліфанова Национальний университет пищевых технологий ул. Владимирская, 68, г. Киев, Украина, 01601, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-5978-591X

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.64300

Ключевые слова:

деалкоголізація, безалкогольне пиво, випарний апарат, математична модель, граничні умови, пиво

Аннотация

У представленій роботі розглянута технологія виробництва безалкогольного пива, а саме – метод випарювання алкоголю з алкогольного пива. Запропоновано обладнання випарного апарату з природньою циркуляцією, виносним кип’ятильником і сепаратором для розділення пива та парів спирту, яке раніше не використовувалося при виробництві безалкогольного пива. Виконане моделюванням процесу деалкоголізації

Биографии авторов

Віталій Михайлович Таран, Национальний университет пищевых технологий ул. Владимирская, 68, г. Киев, Украина, 01601

Доктор технических наук, профессор

Кафедра Машин и апаратов пищевых и фармацевтических производств

Лідія Олегівна Ліфанова, Национальний университет пищевых технологий ул. Владимирская, 68, г. Киев, Украина, 01601

Кафедра Машин и апаратов пищевых и фармацевтических производств

Библиографические ссылки

Kunze, B. (2009). Tehnologіâ solodu і piva [Technology malt and beer]. Sankt-Peterburg: Professiâ, 912.

Ovhannisyan, V. G., Petrova, N., Tamazyan, G. (2011). Membrannye metody dealkogolizacii piva [Membrane techniques of beer dealcoholization]. World of brewery, 3 (2), 13–21.

Vasyanina, S., Miroshnikov, A. (2010). Аnaliz napitkov uksusno-ehtilovogo brozheniya metodom gazo-zhidkostnoj khromatografii [Analysis of beverages ethyl acetic fermentation by gas-liquid chromatography]. Beer and drinks, 2, 31–50.

Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2008). Teplofizicheskie kharakteristiki piva i pivnogo susla [Thermal characteristics of beer and wort]. Beer and drinks, 1, 22–50.

Bemfort, C. (2009). Novoe v pivovarenii [New in brewing]. Sankt-Peterburg: Professiya, 520.

Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2012). Аspekty dealkogolizatsii piva termicheskim metodom [Aspects dealcoholization of beer, thermal method]. Produkty pitanija i racional'noe ispol'zovanie syr'evyh resursov. Kemerovo, 11, 38.

Glaser, B. (2003). Kak sdelat' khoroshee bezalkogol'noe pivo [How to made GOOD nonalcohols beer]. Beer and drinks, 2, 22–24.

Kavetsky, G., Vasylyiv, B. (1999). Protsessy i apparaty pishhevoj tekhnologii [Processes and devices of food technology]. Moscow: Kolos, 551.

Kunze, B. (2009). Pravil'noe pivo i kak ego svarit. Metody udaleniya spirta iz piva [Proper beer and how to cook it. Methods for the removal of alcohol from beer]. Beer and drinks, 4, 22–24.

Kosminskiy, G., Morgunov, E. (2011). Sostav letuchikh komponentov bezalkogol'nogo piva, poluchennogo v protsesse aehratsii [The composition of non-alcoholic beer volatiles produced during aeration]. Beer and drinks, 3, 13–16.

Опубликован

2016-03-27

Выпуск

Раздел

Технические науки