Дослідження випарного апарату при виробництві безалкогольного пива
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.64300Ключові слова:
деалкоголізація, безалкогольне пиво, випарний апарат, математична модель, граничні умови, пивоАнотація
У представленій роботі розглянута технологія виробництва безалкогольного пива, а саме – метод випарювання алкоголю з алкогольного пива. Запропоновано обладнання випарного апарату з природньою циркуляцією, виносним кип’ятильником і сепаратором для розділення пива та парів спирту, яке раніше не використовувалося при виробництві безалкогольного пива. Виконане моделюванням процесу деалкоголізації
Посилання
Kunze, B. (2009). Tehnologіâ solodu і piva [Technology malt and beer]. Sankt-Peterburg: Professiâ, 912.
Ovhannisyan, V. G., Petrova, N., Tamazyan, G. (2011). Membrannye metody dealkogolizacii piva [Membrane techniques of beer dealcoholization]. World of brewery, 3 (2), 13–21.
Vasyanina, S., Miroshnikov, A. (2010). Аnaliz napitkov uksusno-ehtilovogo brozheniya metodom gazo-zhidkostnoj khromatografii [Analysis of beverages ethyl acetic fermentation by gas-liquid chromatography]. Beer and drinks, 2, 31–50.
Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2008). Teplofizicheskie kharakteristiki piva i pivnogo susla [Thermal characteristics of beer and wort]. Beer and drinks, 1, 22–50.
Bemfort, C. (2009). Novoe v pivovarenii [New in brewing]. Sankt-Peterburg: Professiya, 520.
Sorokopud, А., Milen'kij, А. (2012). Аspekty dealkogolizatsii piva termicheskim metodom [Aspects dealcoholization of beer, thermal method]. Produkty pitanija i racional'noe ispol'zovanie syr'evyh resursov. Kemerovo, 11, 38.
Glaser, B. (2003). Kak sdelat' khoroshee bezalkogol'noe pivo [How to made GOOD nonalcohols beer]. Beer and drinks, 2, 22–24.
Kavetsky, G., Vasylyiv, B. (1999). Protsessy i apparaty pishhevoj tekhnologii [Processes and devices of food technology]. Moscow: Kolos, 551.
Kunze, B. (2009). Pravil'noe pivo i kak ego svarit. Metody udaleniya spirta iz piva [Proper beer and how to cook it. Methods for the removal of alcohol from beer]. Beer and drinks, 4, 22–24.
Kosminskiy, G., Morgunov, E. (2011). Sostav letuchikh komponentov bezalkogol'nogo piva, poluchennogo v protsesse aehratsii [The composition of non-alcoholic beer volatiles produced during aeration]. Beer and drinks, 3, 13–16.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Михайлович Таран Віталій, Олегівна Ліфанова Лідія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.