Разработка технологии напитков для спа-питания с использованием тапиоки
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.43432Słowa kluczowe:
тапиока, маниока, спа-питание, бабл ти, нутриенты, модифицированный крахмал, влагоудерживающая способность, гидромодуль, желирующая способность, рационы питанияAbstrakt
Оздоровительное направление питания в СПА-отелях является неотъемлемой частью общей концепции. Использование природных ингредиентов с прогнозируемыми реологическими свойствами дает возможность создать технологию продуктов с повышенной биологической ценностью. Шарики тапиоки благодаря органолептическим свойствам, желирующей способности и безглютеновому составу активно используются для изготовления напитков в СПА-питании. nt-style:italic'>Кафедра молекулярной и авангардной гастрономии
Bibliografia
Zapotocky, E. V., Pichkur, V. Y., Lisii, A. V. (2013). I Issledovanie reologicheskih svojstv gidrokolloidov. Science and education a new dimension, 2, 207–210.
Dorohovych, A., Badruk, V. (2012). Vplyv sumishi izomal'tu ta fruktozy na tehnologichni vlastyvosti masy dlja kondyters'kogo vyrobu marshmelou. Ukrainian food journal, 3, 7–11. Available at: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/UFJ_2012_3_3.pdf
Chen, C. R. Ramaswamy, H. S. (1999). Rheology oft apioca starch. ElsevierLtd. Available at: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996999000903
Pongjaruvat, W. Methacanon, P. Seetapan, N. et. al (2014). Influence of pregelatinised tapioca starch and transglutaminase on dough rheology and quality of gluten-free jasmine rice breads. Elsevier Ltd. Available at: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0268005X13002920
Cunningham, N. (2010). Variations in starch gel rheology: Potato, dent and waxy maize and tapioca. Springer Science & Business Media. Available at: https://books.google.com.ua/books?id=BLlmimePW18C&dq=tapioca+rheology&hl=uk&source=gbs_navlinks_s
Sudyny vidnovyt' tapioka (2015). Available at: https://euromd.com.ua/1-novyny/43-novini-zdorovya/post-4297-sudini-vidnovit-tapioka/
Tapioca (2014). Available at: http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca
WhatisTapioca? Food Reference (2010). Available at: http://foodreference.about.com/od/Food-Additives/a/What-Is-Tapioca.htm
Tapioca. BIG ONE Bubble Tea (2013). Available at: http://big-one.ru/index.php/menu/tapioka
##submission.downloads##
Opublikowane
Numer
Dział
Licencja
Copyright (c) 2015 Ирина Анатольевна Магалецкая, Виктория Юрьевна Мельник
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.