Вплив борошна «Здоров’я» та порошку керобу на тепломасообмінні і технологічні процеси під час випікання бісквітних напівфабрикатів

Autor

  • Сергій Володимирович Баглюк Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Ukraine
  • Ольга Леонідівна Романовська Київській національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-4910-4663
  • Нінель Петрівна Форостяна Київський національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156, Ukraine
  • Михайло Васильович Лазаренко Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.56317

Słowa kluczowe:

температурне поле, випікання, коефіцієнт теплопровідності, критерій Біо, критерій Грасгофа, градієнт температури

Abstrakt

Під час створення фізико-математичної моделі теплового процесу необхідно враховувати фронт проникнення теплового поля в бісквіт у процесі випікання (критерій Біо), величину підйомної сили (критерій Грасгофа), залежність коефіцієнта теплопровідності від температури. Важливою складовою дослідження є визначення оптимальної температури та ефективного режиму випікання бісквітного напівфабрикату в залежності від наявних інгредієнтів

Biogramy autorów

Сергій Володимирович Баглюк, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат фізико-математичних нау, доцент

Кафедра фізики

Ольга Леонідівна Романовська, Київській національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156

Кафедра технології і організації ресторанного господарства

Нінель Петрівна Форостяна, Київський національний торговельно-економічний університет вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156

Доцент, кандидат педагогічних наук

Кафедра інженерно-технічних дисциплін

Михайло Васильович Лазаренко, Національний університет харчових технологій вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна, 01601

Кандидат фізико-математичних наук, доцент

Кафедри фізики

Bibliografia

Konstantinov, S. M. (2001). Tekhnichna termodynamika. Kyiv: Politekhnika, 368.

Lysovenko, A. T. (1976). Protsess vypechky y teplove rezhymy v sovremennykh khlebopekarskykh pechakh. Moscow: Pyschevaia promyshlennost', 214.

Hynsburh, A. S., Hromov, M. A., Krasovskaia, H. Y. (1980). Teplofyzycheskye kharakterystyky pyschevykh produktov. Moscow: Pyschevaia promyshlenost', 288.

Jusupov, Sh. T. (2012). Teplofizicheskie i termodinamicheskie svojstva rastitel'nyh masel i nekotoryh ih rastvorov v shirokom intervale temperatur i davlenij. Dushanbe, 298. Available at: http://www.dissercat.com/content/teplofizicheskie-i-termodinamicheskie-svoistva-rastitelnykh-masel-i-nekotorykh-ikh-rastvorov#ixzz3TKT0kgeK

Pavlov, A. V. (1998). Sbornyk retseptur muchnykh, kondyterskykh y bulochnykh yzdelyj. Sankt-Peterburg: Hydrometeoyzdat, 1998. – 294 s.

Shapoval, S. L., Forostiana, N. P., Lytvynov, Yu. V., Romanenko, R. P. (2013). Vykonannia naukovo-doslidnykh robit z vykorystanniam universal'noho vymiriuval'noho komp'iuternoho pryladu. Kyiv: KNTEU, 86.

Leont'ev, A. Y. (Ed.) (1997). Teoryia teplomasssoobmena. Moscow: MHTU ym. N. E. Bauman, 683.

Obertiukh, R. R. (2009). Teoretychni osnovy teplotekhniky. Vinnitsa, 169.

##submission.downloads##

Opublikowane

2015-12-20

Numer

Dział

Technical Sciences