Вплив борошна «Здоров’я» та порошку керобу на тепломасообмінні і технологічні процеси під час випікання бісквітних напівфабрикатів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.56317Słowa kluczowe:
температурне поле, випікання, коефіцієнт теплопровідності, критерій Біо, критерій Грасгофа, градієнт температуриAbstrakt
Під час створення фізико-математичної моделі теплового процесу необхідно враховувати фронт проникнення теплового поля в бісквіт у процесі випікання (критерій Біо), величину підйомної сили (критерій Грасгофа), залежність коефіцієнта теплопровідності від температури. Важливою складовою дослідження є визначення оптимальної температури та ефективного режиму випікання бісквітного напівфабрикату в залежності від наявних інгредієнтів
Bibliografia
Konstantinov, S. M. (2001). Tekhnichna termodynamika. Kyiv: Politekhnika, 368.
Lysovenko, A. T. (1976). Protsess vypechky y teplove rezhymy v sovremennykh khlebopekarskykh pechakh. Moscow: Pyschevaia promyshlennost', 214.
Hynsburh, A. S., Hromov, M. A., Krasovskaia, H. Y. (1980). Teplofyzycheskye kharakterystyky pyschevykh produktov. Moscow: Pyschevaia promyshlenost', 288.
Jusupov, Sh. T. (2012). Teplofizicheskie i termodinamicheskie svojstva rastitel'nyh masel i nekotoryh ih rastvorov v shirokom intervale temperatur i davlenij. Dushanbe, 298. Available at: http://www.dissercat.com/content/teplofizicheskie-i-termodinamicheskie-svoistva-rastitelnykh-masel-i-nekotorykh-ikh-rastvorov#ixzz3TKT0kgeK
Pavlov, A. V. (1998). Sbornyk retseptur muchnykh, kondyterskykh y bulochnykh yzdelyj. Sankt-Peterburg: Hydrometeoyzdat, 1998. – 294 s.
Shapoval, S. L., Forostiana, N. P., Lytvynov, Yu. V., Romanenko, R. P. (2013). Vykonannia naukovo-doslidnykh robit z vykorystanniam universal'noho vymiriuval'noho komp'iuternoho pryladu. Kyiv: KNTEU, 86.
Leont'ev, A. Y. (Ed.) (1997). Teoryia teplomasssoobmena. Moscow: MHTU ym. N. E. Bauman, 683.
Obertiukh, R. R. (2009). Teoretychni osnovy teplotekhniky. Vinnitsa, 169.
##submission.downloads##
Opublikowane
Numer
Dział
Licencja
Copyright (c) 2015 Сергій Володимирович Баглюк, Ольга Леонідівна Романовська, Нінель Петрівна Форостяна, Михайло Васильович Лазаренко
Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.
Our journal abides by the Creative Commons CC BY copyright rights and permissions for open access journals.
Authors, who are published in this journal, agree to the following conditions:
1. The authors reserve the right to authorship of the work and pass the first publication right of this work to the journal under the terms of a Creative Commons CC BY, which allows others to freely distribute the published research with the obligatory reference to the authors of the original work and the first publication of the work in this journal.
2. The authors have the right to conclude separate supplement agreements that relate to non-exclusive work distribution in the form in which it has been published by the journal (for example, to upload the work to the online storage of the journal or publish it as part of a monograph), provided that the reference to the first publication of the work in this journal is included.