Вплив борошна «Здоров’я» та порошку керобу на тепломасообмінні і технологічні процеси під час випікання бісквітних напівфабрикатів
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.56317Ключові слова:
температурне поле, випікання, коефіцієнт теплопровідності, критерій Біо, критерій Грасгофа, градієнт температуриАнотація
Під час створення фізико-математичної моделі теплового процесу необхідно враховувати фронт проникнення теплового поля в бісквіт у процесі випікання (критерій Біо), величину підйомної сили (критерій Грасгофа), залежність коефіцієнта теплопровідності від температури. Важливою складовою дослідження є визначення оптимальної температури та ефективного режиму випікання бісквітного напівфабрикату в залежності від наявних інгредієнтів
Посилання
Konstantinov, S. M. (2001). Tekhnichna termodynamika. Kyiv: Politekhnika, 368.
Lysovenko, A. T. (1976). Protsess vypechky y teplove rezhymy v sovremennykh khlebopekarskykh pechakh. Moscow: Pyschevaia promyshlennost', 214.
Hynsburh, A. S., Hromov, M. A., Krasovskaia, H. Y. (1980). Teplofyzycheskye kharakterystyky pyschevykh produktov. Moscow: Pyschevaia promyshlenost', 288.
Jusupov, Sh. T. (2012). Teplofizicheskie i termodinamicheskie svojstva rastitel'nyh masel i nekotoryh ih rastvorov v shirokom intervale temperatur i davlenij. Dushanbe, 298. Available at: http://www.dissercat.com/content/teplofizicheskie-i-termodinamicheskie-svoistva-rastitelnykh-masel-i-nekotorykh-ikh-rastvorov#ixzz3TKT0kgeK
Pavlov, A. V. (1998). Sbornyk retseptur muchnykh, kondyterskykh y bulochnykh yzdelyj. Sankt-Peterburg: Hydrometeoyzdat, 1998. – 294 s.
Shapoval, S. L., Forostiana, N. P., Lytvynov, Yu. V., Romanenko, R. P. (2013). Vykonannia naukovo-doslidnykh robit z vykorystanniam universal'noho vymiriuval'noho komp'iuternoho pryladu. Kyiv: KNTEU, 86.
Leont'ev, A. Y. (Ed.) (1997). Teoryia teplomasssoobmena. Moscow: MHTU ym. N. E. Bauman, 683.
Obertiukh, R. R. (2009). Teoretychni osnovy teplotekhniky. Vinnitsa, 169.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Сергій Володимирович Баглюк, Ольга Леонідівна Романовська, Нінель Петрівна Форостяна, Михайло Васильович Лазаренко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.