Дослідження рівномірності розподілу мікроелементів в об’ємі соусів емульсійного типу, збагачених дієтичними добавками
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2018.134393Ключевые слова:
соус емульсійного типу, дієтичні добавки селен-білкові, системна водаАннотация
Досліджено методом ЕПР-спінових міток рівномірність розподілу мікроелементів в об’ємі соусів емульсійного типу збагачених дієтичними добавками непрямим способом. Доведена однорідність розподілення мітки і мікроелементів внесеної дієтичної добавки по об’єму досліджуваних харчових систем в ємностях з габаритними розмірами до 60 мм. Встановлено несуттєвий вплив седиментації на однорідність структури системної води та розподілення мітки і мікроелементів внесеної добавки впродовж рекомендованих термінів зберігання
Библиографические ссылки
Katz, D. L., Meller, S. (2014). Can We Say What Diet Is Best for Health? Annual Review of Public Health, 35 (1), 83–103. doi: http://doi.org/10.1146/annurev-publhealth-032013-182351
Druzhilov, S. A. (2016). Zdorovyy obraz zhizni kak tselesoobraznaya aktivnost' cheloveka. Sovremennye nauchnye issledovaniya i innovatsii, 4 (60), 654–648.
Lean, M. E. J. (2015). Principles of human nutrition. Medicine, 43 (2), 61–65. doi: http://doi.org/10.1016/j.mpmed.2014.11.009
Melina, V., Craig, W., Levin, S. (2016). Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 116 (12), 1970–1980. doi: http://doi.org/10.1016/j.jand.2016.09.025
Rizzo, N. S., Jaceldo-Siegl, K., Sabate, J., Fraser, G. E. (2013). Nutrient Profiles of Vegetarian and Nonvegetarian Dietary Patterns. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 113 (12), 1610–1619. doi: http://doi.org/10.1016/j.jand.2013.06.349
Pertsevoi, F. V. et. al.; Pertsevoi, F. V. (Ed). (2011). Tekhnolohiia kharchovykh produktiv na osnovi drahleutvoriuvachiv z yakisno zminenymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. Kharkiv: KhDUKhT, 312.
Pyvovarov, P. P. et. al.; Pyvovarov, P. P. (Ed). (2011). Innovatsiini tekhnolohii vyrobnytstva kharchovoi produktsii masovoho spozhyvannia. Kharkiv: KhDUKhT, 444.
Tahergorabi, R., Hosseini, S. V. (2018). Importance of Fish Consumption in Disease Prevention. Journal of Birjand University of Medical Sciences, 25 (1), 1–9.
Yancheva, M. O., Krainiuk, L. M., Skurikhina, L. A., Dromenko, O. B. (2010). Vykorystannia kolahenomistkoi syrovyny miasnoi promyslovosti. Kharkiv: KhDUKhT, 147.
Cabrera, M. C. et. al. (2017). Micronutrients of beef meat from pasture and concentrated based production systems. Nurturing Locally, Growing Globally, 301.
Plotnikova, R. V., Hrynchenko, N. H., Pyvovarov, P. P., Hrynchenko, O. O. (2015). Naukovi ta praktychni osnovy vyrobnytstva desertnoi produktsii na osnovi molochonoi ta plodovo-yahidnoi syrovyny. Kharkiv: KhDUKhT, 111.
Pyvovarov, Ye. P., Hrynchenko, O. O., Kondratiuk, N. V., Neklesa, O. P. (2015). Naukovi aspekty tekhnolohii solodkykh strav z probiotychnymy kapsulovanymy mikroorhanizmamy. Kharkiv: KhDUKhT, 139.
Holovko, T. M., Polevych, V. V. (2009). Modeliuvannia retsepturnoho skladu pashtetiv, vyhotovlenykh z vykorystanniam NKKh ta elaminu. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva i torhivli, 2, 478–483.
Roshhina, E. V., Kuznetsova, Yu. P., Vasyuta, T. V. (2014). Nauchnoe obosnovanie povysheniya konkurentosposobnosti ketchupov. Potrebitel'skaya kooperatsiya, 2, 55–61.
Yuceer, M., Ilyasoglu, H., Ozcelik, B. (2016). Comparison of flow behavior and physicochemical characteristics of low-cholesterol mayonnaises produced with cholesterol-reduced egg yolk. The Journal of Applied Poultry Research, 25 (4), 518–527. doi: http://doi.org/10.3382/japr/pfw033
Kieliszek, M., Blazejak, S. (2016). Current Knowledge on the Importance of Selenium in Food for Living Organisms: A Review. Molecules, 21 (5), 609. doi: http://doi.org/10.3390/molecules21050609
Pohozhykh, M. I., Pak, A. O., Pak, A. V., Zherebkin, M. V. (2012). Doslidzhennia systemnoi volohy krokhmaliu zernovykh kultur metodom EPR. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (6 (59)), 62–66. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/4594
Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Pak, A. V., Molskyy, O. S. (2013). Study of system water of starches by tensometric and EPR-methods. Technology Audit and Production Reserves, 2 (1 (10)), 31–35. doi: http://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.12956
Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Chekanov, M. A., Ishtvan, Ye. O., Pavlyuk I. M. (2014). Researches of system water of food raw materials by thermodynamic and molecular-kinetic methods. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (71)), 42–46. doi: http://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.27790
Загрузки
Опубликован
Выпуск
Раздел
Лицензия
Copyright (c) 2018 Tatyana Golovko, Andrey Pak, Vladyslav Prymenko, Maxim Zherebkin, Nicolay Golovko
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.
Наше издание использует положения об авторских правах Creative Commons CC BY для журналов открытого доступа.
Авторы, которые публикуются в этом журнале, соглашаются со следующими условиями:
1. Авторы оставляют за собой право на авторство своей работы и передают журналу право первой публикации этой работы на условиях лицензии Creative Commons CC BY, которая позволяет другим лицам свободно распространять опубликованную работу с обязательной ссылкой на авторов оригинальной работы и первую публикацию работы в этом журнале.
2. Авторы имеют право заключать самостоятельные дополнительные соглашения, которые касаются неэксклюзивного распространения работы в том виде, в котором она была опубликована этим журналом (например, размещать работу в электронном хранилище учреждения или публиковать в составе монографии), при условии сохранения ссылки на первую публикацию работы в этом журнале .