Дослідження рівномірності розподілу мікроелементів в об’ємі соусів емульсійного типу, збагачених дієтичними добавками
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2018.134393Ключові слова:
соус емульсійного типу, дієтичні добавки селен-білкові, системна водаАнотація
Досліджено методом ЕПР-спінових міток рівномірність розподілу мікроелементів в об’ємі соусів емульсійного типу збагачених дієтичними добавками непрямим способом. Доведена однорідність розподілення мітки і мікроелементів внесеної дієтичної добавки по об’єму досліджуваних харчових систем в ємностях з габаритними розмірами до 60 мм. Встановлено несуттєвий вплив седиментації на однорідність структури системної води та розподілення мітки і мікроелементів внесеної добавки впродовж рекомендованих термінів зберігання
Посилання
Katz, D. L., Meller, S. (2014). Can We Say What Diet Is Best for Health? Annual Review of Public Health, 35 (1), 83–103. doi: http://doi.org/10.1146/annurev-publhealth-032013-182351
Druzhilov, S. A. (2016). Zdorovyy obraz zhizni kak tselesoobraznaya aktivnost' cheloveka. Sovremennye nauchnye issledovaniya i innovatsii, 4 (60), 654–648.
Lean, M. E. J. (2015). Principles of human nutrition. Medicine, 43 (2), 61–65. doi: http://doi.org/10.1016/j.mpmed.2014.11.009
Melina, V., Craig, W., Levin, S. (2016). Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 116 (12), 1970–1980. doi: http://doi.org/10.1016/j.jand.2016.09.025
Rizzo, N. S., Jaceldo-Siegl, K., Sabate, J., Fraser, G. E. (2013). Nutrient Profiles of Vegetarian and Nonvegetarian Dietary Patterns. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, 113 (12), 1610–1619. doi: http://doi.org/10.1016/j.jand.2013.06.349
Pertsevoi, F. V. et. al.; Pertsevoi, F. V. (Ed). (2011). Tekhnolohiia kharchovykh produktiv na osnovi drahleutvoriuvachiv z yakisno zminenymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. Kharkiv: KhDUKhT, 312.
Pyvovarov, P. P. et. al.; Pyvovarov, P. P. (Ed). (2011). Innovatsiini tekhnolohii vyrobnytstva kharchovoi produktsii masovoho spozhyvannia. Kharkiv: KhDUKhT, 444.
Tahergorabi, R., Hosseini, S. V. (2018). Importance of Fish Consumption in Disease Prevention. Journal of Birjand University of Medical Sciences, 25 (1), 1–9.
Yancheva, M. O., Krainiuk, L. M., Skurikhina, L. A., Dromenko, O. B. (2010). Vykorystannia kolahenomistkoi syrovyny miasnoi promyslovosti. Kharkiv: KhDUKhT, 147.
Cabrera, M. C. et. al. (2017). Micronutrients of beef meat from pasture and concentrated based production systems. Nurturing Locally, Growing Globally, 301.
Plotnikova, R. V., Hrynchenko, N. H., Pyvovarov, P. P., Hrynchenko, O. O. (2015). Naukovi ta praktychni osnovy vyrobnytstva desertnoi produktsii na osnovi molochonoi ta plodovo-yahidnoi syrovyny. Kharkiv: KhDUKhT, 111.
Pyvovarov, Ye. P., Hrynchenko, O. O., Kondratiuk, N. V., Neklesa, O. P. (2015). Naukovi aspekty tekhnolohii solodkykh strav z probiotychnymy kapsulovanymy mikroorhanizmamy. Kharkiv: KhDUKhT, 139.
Holovko, T. M., Polevych, V. V. (2009). Modeliuvannia retsepturnoho skladu pashtetiv, vyhotovlenykh z vykorystanniam NKKh ta elaminu. Prohresyvni tekhnika ta tekhnolohii kharchovykh vyrobnytstv restorannoho hospodarstva i torhivli, 2, 478–483.
Roshhina, E. V., Kuznetsova, Yu. P., Vasyuta, T. V. (2014). Nauchnoe obosnovanie povysheniya konkurentosposobnosti ketchupov. Potrebitel'skaya kooperatsiya, 2, 55–61.
Yuceer, M., Ilyasoglu, H., Ozcelik, B. (2016). Comparison of flow behavior and physicochemical characteristics of low-cholesterol mayonnaises produced with cholesterol-reduced egg yolk. The Journal of Applied Poultry Research, 25 (4), 518–527. doi: http://doi.org/10.3382/japr/pfw033
Kieliszek, M., Blazejak, S. (2016). Current Knowledge on the Importance of Selenium in Food for Living Organisms: A Review. Molecules, 21 (5), 609. doi: http://doi.org/10.3390/molecules21050609
Pohozhykh, M. I., Pak, A. O., Pak, A. V., Zherebkin, M. V. (2012). Doslidzhennia systemnoi volohy krokhmaliu zernovykh kultur metodom EPR. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (6 (59)), 62–66. Available at: http://journals.uran.ua/eejet/article/view/4594
Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Pak, A. V., Molskyy, O. S. (2013). Study of system water of starches by tensometric and EPR-methods. Technology Audit and Production Reserves, 2 (1 (10)), 31–35. doi: http://doi.org/10.15587/2312-8372.2013.12956
Pogozhikh, M. I., Pak, A. O., Chekanov, M. A., Ishtvan, Ye. O., Pavlyuk I. M. (2014). Researches of system water of food raw materials by thermodynamic and molecular-kinetic methods. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (71)), 42–46. doi: http://doi.org/10.15587/1729-4061.2014.27790
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2018 Tatyana Golovko, Andrey Pak, Vladyslav Prymenko, Maxim Zherebkin, Nicolay Golovko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.