Наукові основи технології білкової пасти для дитячого харчування з подовженим терміном зберігання
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.39175Ключевые слова:
дитяче харчування, білкова паста, адаптація, біфідобактерії, лактобактерії, пребіотик, ферментація, зберіганняАннотация
В роботі показано перспективи розробки технологій білкових паст для харчування дітей від 8-ми місяців; наведено основні принципи, покладені в основу технологій виробництва продуктів термостатним способом; обґрунтовано вибір фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів для адаптації складу продукту до молока жіночого і параметри технологічного процесу з використанням термокислотної коагуляції білків молока знежиреного
Библиографические ссылки
Ukrainskii rynok molochnykh produktov detskogo pitaniya (2011). Elektronnyy resurs. Elektron. dan. Infagro. Available at: www/ URL: http://www.infagro.com.ua/ru/Product/Yes/37/
Kuznetsov, V. V., Lipatova, N. N. (2005). Spravochnik tekhnologa molochnogo proizvodstva, Tekhnologiya detskikh molochnykh produktov. Sankt-Peterburg: GIORD, 525.
Оbzor rynka detskogo pitaniya v Ukraine (2014). Elektronnyy resurs. Elektron. dan. Bebi-expo. Available at: http://babyexpo.ua/baby_expo/news_baby_expo/detail.php?ELEMENT_ID=5788
Zakon Ukrayiny «Pro dytyache kharchuvannya» № 142-V vid 14.09.2006 (2006). Vidomosti Verkhovnoyi Rady Ukrayiny, № 44, 433.
Tkachenko, N. A., Ukraintseva, Yu. S., Grosu, E. I. (2014). Obgruntuvannya parametriv fermentaciyi molochno-roslinnikh verchkiv u biotechnologiyi bilkovikh past dlya dytyachoho kharchuvanniya. Kharchova nauka i tekhnologiua, 4 (29), 28–36.
Ukraintseva, Yu. S., Grosu, E. I. (2014). Bilkova pasta dlya dytyachoho kharchuvanniya z podovgenim terminom zberigannya. Zbirnik naukovikh prats› molodikh uhenikh, aspirantiv ta studentiv, 194–196.
Biavati, B., Bottazzi, V., Morelli, L. (2001). Probiotics and Bifidobacteria. Novara (Italy): MOFIN ALCE, 79.
Shah, N. P. (1997). Bifidobacteria: Characteristics and potential for application in fermented milk products. Milchwissenschaft, 52 (1), 16–20.
Molder, H. W., Makellar, R. C., Yaguchi, M. (1999). Bifidobacteria and bifidogenic factors. Canadian Institute of Food Science and Technology Journal, 23 (1), 29–41. doi: 10.1016/s0315-5463(90)70197-6
Tkachenko N.A., Nazarenko, Y.V., Avershina A.S, Ukraintseva Yu.S. (2014). Starter compositions for baby cultured milk products with high level of proteolytic properties. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2/12(68), 66–71. doi: 10.15587/1729-4061.2014.23388
Roberfroid, M. B. (1998). Prebiotics and synbiotics: concepts and nutritional properties. Br. J. Nutr, 4, 197–202.
Schrezenmeir, J., de Vrese, M. (2001). Probiotics, prebiotics and synbiotics – approaching a definition. Am. J.Clin.Nutr, 2, 361–364.
Загрузки
Опубликован
Выпуск
Раздел
Лицензия
Copyright (c) 2015 Наталія Андріївна Ткаченко, Юлія Сергіївна Українцева
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.
Наше издание использует положения об авторских правах Creative Commons CC BY для журналов открытого доступа.
Авторы, которые публикуются в этом журнале, соглашаются со следующими условиями:
1. Авторы оставляют за собой право на авторство своей работы и передают журналу право первой публикации этой работы на условиях лицензии Creative Commons CC BY, которая позволяет другим лицам свободно распространять опубликованную работу с обязательной ссылкой на авторов оригинальной работы и первую публикацию работы в этом журнале.
2. Авторы имеют право заключать самостоятельные дополнительные соглашения, которые касаются неэксклюзивного распространения работы в том виде, в котором она была опубликована этим журналом (например, размещать работу в электронном хранилище учреждения или публиковать в составе монографии), при условии сохранения ссылки на первую публикацию работы в этом журнале .