Наукові основи технології білкової пасти для дитячого харчування з подовженим терміном зберігання
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2015.39175Ключові слова:
дитяче харчування, білкова паста, адаптація, біфідобактерії, лактобактерії, пребіотик, ферментація, зберіганняАнотація
В роботі показано перспективи розробки технологій білкових паст для харчування дітей від 8-ми місяців; наведено основні принципи, покладені в основу технологій виробництва продуктів термостатним способом; обґрунтовано вибір фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів для адаптації складу продукту до молока жіночого і параметри технологічного процесу з використанням термокислотної коагуляції білків молока знежиреного
Посилання
Ukrainskii rynok molochnykh produktov detskogo pitaniya (2011). Elektronnyy resurs. Elektron. dan. Infagro. Available at: www/ URL: http://www.infagro.com.ua/ru/Product/Yes/37/
Kuznetsov, V. V., Lipatova, N. N. (2005). Spravochnik tekhnologa molochnogo proizvodstva, Tekhnologiya detskikh molochnykh produktov. Sankt-Peterburg: GIORD, 525.
Оbzor rynka detskogo pitaniya v Ukraine (2014). Elektronnyy resurs. Elektron. dan. Bebi-expo. Available at: http://babyexpo.ua/baby_expo/news_baby_expo/detail.php?ELEMENT_ID=5788
Zakon Ukrayiny «Pro dytyache kharchuvannya» № 142-V vid 14.09.2006 (2006). Vidomosti Verkhovnoyi Rady Ukrayiny, № 44, 433.
Tkachenko, N. A., Ukraintseva, Yu. S., Grosu, E. I. (2014). Obgruntuvannya parametriv fermentaciyi molochno-roslinnikh verchkiv u biotechnologiyi bilkovikh past dlya dytyachoho kharchuvanniya. Kharchova nauka i tekhnologiua, 4 (29), 28–36.
Ukraintseva, Yu. S., Grosu, E. I. (2014). Bilkova pasta dlya dytyachoho kharchuvanniya z podovgenim terminom zberigannya. Zbirnik naukovikh prats› molodikh uhenikh, aspirantiv ta studentiv, 194–196.
Biavati, B., Bottazzi, V., Morelli, L. (2001). Probiotics and Bifidobacteria. Novara (Italy): MOFIN ALCE, 79.
Shah, N. P. (1997). Bifidobacteria: Characteristics and potential for application in fermented milk products. Milchwissenschaft, 52 (1), 16–20.
Molder, H. W., Makellar, R. C., Yaguchi, M. (1999). Bifidobacteria and bifidogenic factors. Canadian Institute of Food Science and Technology Journal, 23 (1), 29–41. doi: 10.1016/s0315-5463(90)70197-6
Tkachenko N.A., Nazarenko, Y.V., Avershina A.S, Ukraintseva Yu.S. (2014). Starter compositions for baby cultured milk products with high level of proteolytic properties. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2/12(68), 66–71. doi: 10.15587/1729-4061.2014.23388
Roberfroid, M. B. (1998). Prebiotics and synbiotics: concepts and nutritional properties. Br. J. Nutr, 4, 197–202.
Schrezenmeir, J., de Vrese, M. (2001). Probiotics, prebiotics and synbiotics – approaching a definition. Am. J.Clin.Nutr, 2, 361–364.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Наталія Андріївна Ткаченко, Юлія Сергіївна Українцева
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.