Дослідження комплексу функціонально-технологічних властивостей білка тваринного

Авторы

  • Олена Борисівна Дроменко Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харков, Украина, 61051, https://orcid.org/0000-0002-3135-9732
  • Марина Олександрівна Янчева Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-6143-529X

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.86272

Ключевые слова:

тваринний білок, регідратація, вологопоглинаюча здатність, гелі, суспензії, емульсії, температура, м’ясопродукти

Аннотация

Представлено аналіз результатів аналітичних та практичних досліджень комплексу функціонально-технологічних властивостей білка тваринного марки Gelexcel А-95 як основи для створення функціональних комплексних добавок. Встановлено закономірності їх змін залежно від технологічних чинників, визначено раціональні параметри регідратації білка тваринного, умови гелеутворення, емульгування для подальшого застосування в технологічному процесі виробництва м’ясопродуктів

Биографии авторов

Олена Борисівна Дроменко, Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харков, Украина, 61051

Кандидат технических наук, доцент

Кафедра технологии мяса

Марина Олександрівна Янчева, Харьковский государственный университет питания и торговли ул. Клочковская, 333, г. Харьков, Украина, 61051

Кандидат технических наук, доцент

Зав. кафедры технологии мяса, профессор

Библиографические ссылки

Salavatulina, R. M., Aliev, S. A., Lyubchenko, V. N. (1984). Izmenenie funktsionalnyih svoystv farsha varenyih kolbasnyih izdeliy, soderzhaschih molochnyie i soevyie belki. Obzornaya informatsiya. Moscow: TsNIITEI myasomolprom, 26.

Pryanishnikov, V. V. (2011). Ves spektr zhivotnyih belkov – dlya innovatsionnyih myasnyih tehnologiy. Pischevaya industriya, 2 (7), 44–46.

Kramlich, C. (1986). Sausage products. The Science of meat and meat products, 19, 326–359.

Rivas, R., Osland, D. (1983). Europe a tour through tradition and technolo. Meat Indastry, 29 (9), 24–31.

Thedens, P. (1984). Emylgatoren und emulgierende Kutterhcefsmittel fur die Herstellung von Bruhwurst. Die Fleisherei, 35 (2), 118–119.

Last, J. A., Reiser, K. M. (1984). Collagen Biosynthesis. Environmental Health Perspectives, 55, 169. doi: 10.2307/3429701

Kerry, J., Kerry, J., Ledard, D. (Eds.) (2002). Meat processing: Improving quality. Boca Raton: CRC Press. Taylor&Francis Group, 440. doi: 10.1533/9781855736665

Barkovskiy, V. F., Gorodentseva, T. B., Toporova, N. B. (1983). Osnovyi fiziko-himicheskih metodov analiza. Moscow: Vysshaja shkola, 247.

Yamlinskiy, V. P., Pchelin, V. A., Amelina, E. A. (1982). Koagulyatsionnyie kontaktyi v dispersnyih sistemah. Moscow: Himiya, 185.

Gurov, A. N., Lozinskaya, N. V., Larichev, N. A. (1983). Novyie metodyi otsenki emuliruyuschih svoystv belkov. Fizicheskaya himiya strukturirovaniya pischevyih belkov. Tallin, 55–57.

Kupriyanov, V. A., Smodlev, A. N. (2000). Osobennosti ispolzovaniya kontsentratov zhivotnogo belka pri proizvodstve myasnyih produktov. Myasnaya industriya, 7, 43–45.

Опубликован

2016-12-20

Выпуск

Раздел

Технические науки