Дослідження комплексу функціонально-технологічних властивостей білка тваринного
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2016.86272Ключові слова:
тваринний білок, регідратація, вологопоглинаюча здатність, гелі, суспензії, емульсії, температура, м’ясопродуктиАнотація
Представлено аналіз результатів аналітичних та практичних досліджень комплексу функціонально-технологічних властивостей білка тваринного марки Gelexcel А-95 як основи для створення функціональних комплексних добавок. Встановлено закономірності їх змін залежно від технологічних чинників, визначено раціональні параметри регідратації білка тваринного, умови гелеутворення, емульгування для подальшого застосування в технологічному процесі виробництва м’ясопродуктів
Посилання
Salavatulina, R. M., Aliev, S. A., Lyubchenko, V. N. (1984). Izmenenie funktsionalnyih svoystv farsha varenyih kolbasnyih izdeliy, soderzhaschih molochnyie i soevyie belki. Obzornaya informatsiya. Moscow: TsNIITEI myasomolprom, 26.
Pryanishnikov, V. V. (2011). Ves spektr zhivotnyih belkov – dlya innovatsionnyih myasnyih tehnologiy. Pischevaya industriya, 2 (7), 44–46.
Kramlich, C. (1986). Sausage products. The Science of meat and meat products, 19, 326–359.
Rivas, R., Osland, D. (1983). Europe a tour through tradition and technolo. Meat Indastry, 29 (9), 24–31.
Thedens, P. (1984). Emylgatoren und emulgierende Kutterhcefsmittel fur die Herstellung von Bruhwurst. Die Fleisherei, 35 (2), 118–119.
Last, J. A., Reiser, K. M. (1984). Collagen Biosynthesis. Environmental Health Perspectives, 55, 169. doi: 10.2307/3429701
Kerry, J., Kerry, J., Ledard, D. (Eds.) (2002). Meat processing: Improving quality. Boca Raton: CRC Press. Taylor&Francis Group, 440. doi: 10.1533/9781855736665
Barkovskiy, V. F., Gorodentseva, T. B., Toporova, N. B. (1983). Osnovyi fiziko-himicheskih metodov analiza. Moscow: Vysshaja shkola, 247.
Yamlinskiy, V. P., Pchelin, V. A., Amelina, E. A. (1982). Koagulyatsionnyie kontaktyi v dispersnyih sistemah. Moscow: Himiya, 185.
Gurov, A. N., Lozinskaya, N. V., Larichev, N. A. (1983). Novyie metodyi otsenki emuliruyuschih svoystv belkov. Fizicheskaya himiya strukturirovaniya pischevyih belkov. Tallin, 55–57.
Kupriyanov, V. A., Smodlev, A. N. (2000). Osobennosti ispolzovaniya kontsentratov zhivotnogo belka pri proizvodstve myasnyih produktov. Myasnaya industriya, 7, 43–45.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Марина Олександрівна Янчева, Олена Борисівна Дроменко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.