Аналіз впливу паковань на якість продуктів харчування

Авторы

  • Elene Kalinina Национальный университет «Львовская политехника» ул. С. Бандери, 12, г. Львов, Украина, 79013, Ukraine https://orcid.org/0000-0002-7468-173X
  • Roman Baitsar Национальный университет «Львовская политехника» ул. С. Бандери, 12, г. Львов, Украина, 79013, Ukraine https://orcid.org/0000-0003-2159-2001

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.92373

Ключевые слова:

паковання зі змінюваними газовими середовищами, активні паковання, інтелектуальні паковання, функції паковань, показники якості

Аннотация

Розглянуто специфічні особливості зберігання різних продуктів харчування, вплив деструктивних факторів на погіршення їх споживчої цінності та товарного вигляду. Досліджено роль основних видів сучасних паковань та їх функцій в збереженні, а подекуди, і покращенні цілої низки об’єктивних та суб’єктивних показників якості продуктів харчування та в розширенні можливостей їх використання

Биографии авторов

Elene Kalinina, Национальный университет «Львовская политехника» ул. С. Бандери, 12, г. Львов, Украина, 79013

Инженер І категории

Кафедра метрологии, стандартизации и сертификации

Roman Baitsar, Национальный университет «Львовская политехника» ул. С. Бандери, 12, г. Львов, Украина, 79013

Доктор технических наук, профессор

Кафедра метрологии, стандартизации и сертификации

Библиографические ссылки

Sidorenco, S., Dudla, I. (2004). Vlijanije upacovochnuh materialov na kachestvo pichevoj produkcij. Izvestija vusshih uchebnuh zavedenij. Pischevaja tehnologija, 1, 112–114.

Junusov, E. Sh., Ezhkova, G. O., Garipov, R. M., Jefremova, A. A., Nosov, V. V. (2015). Ispolzovanie novuh polimernuh materialov dlja upacovki polufabricatov pticu. Vestnik Kazanskokgo tehnologichnogo universiteta, 18 (16), 200–203.

Pasichnuj, V. M., Hrapachov, O. V., Marunin, A. I. (2016). Vukorustanja modufikovanogo gazovogo seredovushcha ta vacuumuvanja pru pakuvanni ta zberiganni oholodzhenogo mjasa ta napivfabrukativ z njogo. Naukovuj visnuk lvivskogo nacionalnogo universutetu veterunarnoji meducunu ta biotehnologij imeni S. Z. G'zhyc'kogo, 18 (2 (68)), 68–72.

Rozaljonok, T. A., Sidorin, Y. Y. (2014). Issledovanie i razrabotka antimikrobnoj kompoziciji dlja pischevuh upakovok. Tehnika і tehnologija pischevuh proizvodstv, 2, 130–134.

Najchenko, V. M. (2012). Vpluv umov zberigannja plodiv kistochkovuh kultur na urazhennja jih fitopatogennoju mikrofloroju ta fiziologichnumu rozladamu. Vіsnik Umanskogo nacionalnogo universutetu sadivnuctva, 1-2, 124–131.

Veber, G. (2010). Nanorazmernuje komponentu v upakovochnuh materialah. Mjasnye tehnologii, 6, 34–37. Available at: http://www.meatbranch.com/publ/view/504.html

Steeman, A. (2016). Autonomization: delegating new functions to packaging. Examples. Best in Packaging. Available at: https://bestinpackaging.com/2016/07/21/autonomization-delegating-new-functions-to-packaging-part-02-examples/

DSTU-Н ISO/IЕC Guide 41:2004. Nastanovu stosovno pakuvanja. Polozgenja, sprjamovani na zadovolenja potreb spoguvacha (2006). Kyiv: Dergspoguvstandart Ukraine, 10.

Shreder, V. L., Kulik, N. V. (2006). Interaktivnaja polimernaja upakovka. Newchemistry.ru. Available at: http://shhshhshh.neshhchemistry.ru/letter.php?n_id=1375

IMMER Ukrplastic. Available at: http://www.ukrplastic.com/ua/

Upakovka HeatGenie (2012). Pakko.me. Available at: http://www.upakovano.ru/articles/427954

Intelektual'naja upakovka. iPak. Available at: http://www.ipakag.com/ru/products-2/11-ipakag/products/intelligent-packaging/27-intelektyalnaya-ypakovka

Top glavnuh sobutij runka upakovki (2016). Osnova. Available at: http://article.unipack.ru/60863

Ecolean – legkaja upakovka. Available at: https://www.ecolean.com/ru/package/#

Luchko, A. (2014). 13 primerov «umnogo» dizajna upakovok. Look at me. Available at: http://www.lookatme.ru/mag/live/inspiration-lists/202077-smart-package

DSTU 4518:2008. Produktu harchovi. Markuvanja dlja spoguvachiv (2008). Kyiv: Dergspoguvstandart Ukraine, 39.

Pro osnovni pryncypy ta vymogy do bezpechnosti ta jakosti harchovyh produktiv (1997). Verhovna Rada Ukrai'ny, No. 771/97-VR. Available at: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80

Gigienicheskie normativy GN 2.3.972-00 (2000). Moscow: Federal'nyj centr gossanjepidnadzora Minzdrava Rossii, 55. Available at: http://docs.nevacert.ru/files/sanpin/gn_2.3.3.972-00.pdf

Pro vymogy do predmetiv ta materialiv, shho kontaktujut' z harchovymy produktamy (2012). Ministerstvo agrarnoi' polityky ta prodovol'stva Ukrai'ny, No. 9450. Available at: http://minagro.gov.ua/node/18243

Опубликован

2017-02-28

Выпуск

Раздел

Технические науки