Аналіз впливу паковань на якість продуктів харчування
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2017.92373Ключові слова:
паковання зі змінюваними газовими середовищами, активні паковання, інтелектуальні паковання, функції паковань, показники якостіАнотація
Розглянуто специфічні особливості зберігання різних продуктів харчування, вплив деструктивних факторів на погіршення їх споживчої цінності та товарного вигляду. Досліджено роль основних видів сучасних паковань та їх функцій в збереженні, а подекуди, і покращенні цілої низки об’єктивних та суб’єктивних показників якості продуктів харчування та в розширенні можливостей їх використання
Посилання
Sidorenco, S., Dudla, I. (2004). Vlijanije upacovochnuh materialov na kachestvo pichevoj produkcij. Izvestija vusshih uchebnuh zavedenij. Pischevaja tehnologija, 1, 112–114.
Junusov, E. Sh., Ezhkova, G. O., Garipov, R. M., Jefremova, A. A., Nosov, V. V. (2015). Ispolzovanie novuh polimernuh materialov dlja upacovki polufabricatov pticu. Vestnik Kazanskokgo tehnologichnogo universiteta, 18 (16), 200–203.
Pasichnuj, V. M., Hrapachov, O. V., Marunin, A. I. (2016). Vukorustanja modufikovanogo gazovogo seredovushcha ta vacuumuvanja pru pakuvanni ta zberiganni oholodzhenogo mjasa ta napivfabrukativ z njogo. Naukovuj visnuk lvivskogo nacionalnogo universutetu veterunarnoji meducunu ta biotehnologij imeni S. Z. G'zhyc'kogo, 18 (2 (68)), 68–72.
Rozaljonok, T. A., Sidorin, Y. Y. (2014). Issledovanie i razrabotka antimikrobnoj kompoziciji dlja pischevuh upakovok. Tehnika і tehnologija pischevuh proizvodstv, 2, 130–134.
Najchenko, V. M. (2012). Vpluv umov zberigannja plodiv kistochkovuh kultur na urazhennja jih fitopatogennoju mikrofloroju ta fiziologichnumu rozladamu. Vіsnik Umanskogo nacionalnogo universutetu sadivnuctva, 1-2, 124–131.
Veber, G. (2010). Nanorazmernuje komponentu v upakovochnuh materialah. Mjasnye tehnologii, 6, 34–37. Available at: http://www.meatbranch.com/publ/view/504.html
Steeman, A. (2016). Autonomization: delegating new functions to packaging. Examples. Best in Packaging. Available at: https://bestinpackaging.com/2016/07/21/autonomization-delegating-new-functions-to-packaging-part-02-examples/
DSTU-Н ISO/IЕC Guide 41:2004. Nastanovu stosovno pakuvanja. Polozgenja, sprjamovani na zadovolenja potreb spoguvacha (2006). Kyiv: Dergspoguvstandart Ukraine, 10.
Shreder, V. L., Kulik, N. V. (2006). Interaktivnaja polimernaja upakovka. Newchemistry.ru. Available at: http://shhshhshh.neshhchemistry.ru/letter.php?n_id=1375
IMMER Ukrplastic. Available at: http://www.ukrplastic.com/ua/
Upakovka HeatGenie (2012). Pakko.me. Available at: http://www.upakovano.ru/articles/427954
Intelektual'naja upakovka. iPak. Available at: http://www.ipakag.com/ru/products-2/11-ipakag/products/intelligent-packaging/27-intelektyalnaya-ypakovka
Top glavnuh sobutij runka upakovki (2016). Osnova. Available at: http://article.unipack.ru/60863
Ecolean – legkaja upakovka. Available at: https://www.ecolean.com/ru/package/#
Luchko, A. (2014). 13 primerov «umnogo» dizajna upakovok. Look at me. Available at: http://www.lookatme.ru/mag/live/inspiration-lists/202077-smart-package
DSTU 4518:2008. Produktu harchovi. Markuvanja dlja spoguvachiv (2008). Kyiv: Dergspoguvstandart Ukraine, 39.
Pro osnovni pryncypy ta vymogy do bezpechnosti ta jakosti harchovyh produktiv (1997). Verhovna Rada Ukrai'ny, No. 771/97-VR. Available at: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80
Gigienicheskie normativy GN 2.3.972-00 (2000). Moscow: Federal'nyj centr gossanjepidnadzora Minzdrava Rossii, 55. Available at: http://docs.nevacert.ru/files/sanpin/gn_2.3.3.972-00.pdf
Pro vymogy do predmetiv ta materialiv, shho kontaktujut' z harchovymy produktamy (2012). Ministerstvo agrarnoi' polityky ta prodovol'stva Ukrai'ny, No. 9450. Available at: http://minagro.gov.ua/node/18243
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Олена Сергіївна Калініна, Роман Іванович Байцар
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.