Дослідження впливу желатину в рецептурі продукту структурованого на енергію активації

Автор(и)

  • Petro Gurskyi Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка вул. Артема, 44, м. Харків, Україна, 61002, Україна
  • Dmitry Prasol Національний університет біоресурсів і природокористування вул. Генерала Родимцева, 19, г. Київ, Україна, 03041, Україна

DOI:

https://doi.org/10.15587/2313-8416.2014.27537

Ключові слова:

енергія активації, ендотермічні перетворення, термогравіметрія, ендоеффекти, термічний аналіз

Анотація

Термогравіметричним методом досліджено вплив желатину на втрату маси та швидкість перетворень, що відбуваються в продукті структурованому за постійної швидкості його нагрівання. Встановлено залежність енергії активації процесів, які відбуваються під час плавлення продукту структурованого.

Біографії авторів

Petro Gurskyi, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка вул. Артема, 44, м. Харків, Україна, 61002

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв

Dmitry Prasol, Національний університет біоресурсів і природокористування вул. Генерала Родимцева, 19, г. Київ, Україна, 03041

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра технології м'ясних, рибних та морепродуктів

Посилання

1. Berg, L. G. (1961). Vvedenie v termografiju. Moscow: AN SSSR, 486.

2. Pilojan, G. O. (1964). Vvedenie v teoriju termicheskogo analiza. Moscow: Nauka, 284.

3. Doyle, С. (1961). J. Appl. Polymer Science, 5, 285.

4. Pertsevoy, F. V., Savgira, J. A. et al. (1998). Processing technology food using modifiers. Monograph. Kharkiv: XDATOX, 177.

5. Gursky, P. V., Savgіra, J. O. (2003). Sposіb otrimannya pastopodіbnogo fused emulsіynogo type. Publ. 15.12.04) Pat. 71798 A Ukraine, INC A23 With 19/08.; Bull. Number 12.

6. Ostrikov, A. N. (2003). Investigation of the pea protein supplement by differential thermal analysis. Izvestiua VYZOV. Food technology, 2, 94–96.

7. Piloyan, G. O., Novikova, O. S. (1966). Neorganicheskie Materials, 2, 1298.

8. Piloyan, G. O., Novikova, O. S. (1967). Neorganicheskaja Himiya, 12, 602.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-10-14

Номер

Розділ

Технічні науки