Радиолитическое превращение природных токсинов в загрязненных растительных продуктах и водных растворах
DOI:
https://doi.org/10.15587/2313-8416.2014.29402Ключові слова:
ионизирующее излучение, водные растворы природных токсинов, влажность зеренАнотація
Изучены кинетические закономерности радиолитического превращения природных токсинов в их кислородсодержащих водных растворах. Подробно описаны механизмы этих процессов. Определены условия, развивающие цепные реакции, оптимальные параметры обезвреживания загрязненных зерен, фруктов и гранулированных комбикормов. Скорость процесса радиолитического превращения природных токсинов повышается пропорционально росту концентрации кислорода в водных растворах и влажности зерен, фруктов и комбикормов (количество растворенного кислорода в "свободной" воде продукта).
Посилання
Mamedov, Kh. F. (2012). Radio lytic decomposition of a nivalenol in seeds of pumpkin. Scientific Notes of Taurian National University of V. A. Vernadsky: Biology series, Chemistry, 1, 289–294.
Mamedov, Kh. F. (2012). Radiolytic decomposition of ochratoxin in corn grains. Natural and Technical Science, 2 (58), 76–79.
Rusanov, V. A. (2010). Micromycetes and their toxins in grain of corn. Immunopathology, Allergology, Infectologiya, 1, 204.
IAEA-TECDOC-1337. Radiation processing for safe, shelf-stable and ready-to-eat food (2003). Proceedings of a final Research Co-ordination Meeting held in Montreal, Canada, 10.07. 2000. Printed by the IAEA in Austria, 37.
Mamedov, Kh. F. (2012). Radiolytic destruction of aflatoxin in damp mixed fodders. Proceedings of 12th World Congress on Environmental Health held in Vilnius, Lithuania. Printed by International Proceedings Division: MEDIMOND, 23–25.
Mamedov, Kh. F. (2012). Influence of humidity of grain of wheat on photolytic and radiolytic decomposition of aflatoxins. AQROXXI. Agrorussian, 10-12, 20–21.
Mamedov, Kh. F. (2012). Radiolytic decomposition of zearalenone in wheat. Immunopathology, Allergology, 1, 74–77.
Baybakova, Yu. P., Khusainov,I.T. (2010). Sanitary value of a contamination of forages by fungi. Immunopathology, Allergology, Infectologiya, 1, 183.
GOST P 51899-2002. Compound feeds the granulated, General specifications. Vved. 2002-05-06. Moscow: Qosstandart of Russia: Publishing house of standards, 7.
Afanasyev, V. A. (2003). Scientific and practical bases of thermal treatment of grain components and technology of compound feeds. Moscow, 517.
Romero, S. M., Pinto, V. F., Patriarca, A., Vaamonde, G. (2010). Ochratoxin A production by a mixed inoculum of Aspergillus carbonarius at different conditions of water activity and temperature. International Journal of Food Microbiology, 140 (2-3), 277–281. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2010.04.013
Welke, J. E., Hoeltz, M., Dottori, H. A., Noll, I. B. (2010). Fungi and Patulin in apples and the role of processing on Patulin levels in juices: A study on naturally contaminated apples. Journal of Food Safety, 30 (2), 276–287. doi: 10.1111/j.1745-4565.2009.00205.x
Shah, H. U., Slimpson, T. J., Alam, S., Khattak, K. F. (2010). Mould incidence and Mycotoxin contamination in maize kernels from Swat Valley, North West Frontier Province Of Pakistan. Food and Chemical Toxicology, 4, 1111–1116.
Wammer, K. H., Korte, A. R., Lundeen, R. A. (2013). Direct photochemistry of three fluoroquinolone antibacterials: Norfloxacin, ofloxacin and enrofloxacin. Water Res., 47 (1), 439–448. doi: 10.1016/j.watres.2012.10.025
Xu, Y., Huang, Z. B., He, Q. H. (2010). Development of an immunochromatographic strip test for the rapid detection of deoxynivalenol in wheat and maize. Food chemistry, 119 (2), 834–839. doi: 10.1016/j.foodchem.2009.08.049
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Хагани Фарзулла оглы Мамедов
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Наше видання використовує положення про авторські права Creative Commons CC BY для журналів відкритого доступу.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
1. Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons CC BY, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
2. Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.